Corpul B al Colegiului Tehnic Transilvania va fi pus la dispoziția elevilor după 11 ani în care a stat în șantier

După 11 ani în care a stat în șantier, Corpul B al Colegiului Tehnic Transilvania va fi deschis din nou pentru elevi, începând cu anul școlar 2018 – 2019. Luni, 12 februarie a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a interioarelor clădirii. Lucrările, în valoare de 1.405.333 lei (TVA) vor fi executate de Stadi Design din Codlea. „Durata lucrărilor este de  6 luni, aceea ce înseamnă că din anul școlar 2019 -2020 copiii vor avea la dispoziție noua clădire cuasteliere“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Clădirea corpului B de la Colegiul Tehnic Transilvania a fost scoasă din uz în 2007, când a intrat în reparații capitale printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale, pentru reamenajarea atelierelor de practică a elevilor. Ministerul a tăiat ulterior finanțarea, lăsând clădirea în șantier, când lucrările erau executate doar în proporție de 44%. În 2015, s-au mai făcut unele lucrări, cu bani de la bugetul local, terminându-se exterioarele.

În acest an sunt bugetate integral lucrările de amenajare a interioarelor, ultimele pentru finalizarea acestui proiect catre a început în urmă cu 11 ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.