Dezvoltatorii imobiliari, obligați să creeze minim două locuri de parcare pentru fiecare locuință nouă din Brașov

Orice investitor imobiliar care ridică o construcție rezidențială în Brașov va fi obligat să creeze cel puțin două parcări pentru fiecare spațiu locativ.

Consiliul Local Brașov va aproba o hotărâre prin care pentru orice unitate locativă nou construită se vor asigura minim două locuri de parcare în interiorul proprietății.  Se exceptează de la prevederile hotărârii construcțiile pentru care au fost deja aprobate documentațiile de urbanism zonale (PUZ) sau documentațiile de urbanism de detaliu (PUD), a căror proiectare și procedură de autorizare sunt în curs de derulare.

„Accesul la spațiile destinate parcării va fi permis numai prin circulații carosabile (alei, rampe/pante) amenajate fără afectarea domeniului public și a circulației rutiere“, se mai arată în proiectul de hotărâre pus pe masa Consiliului Local Brașov.

Măsura este luată pentru a facilita traficul, mai ale în zonele rezidențiale noi, unde mulți dezvoltatori, fie nu amenajează suficiente locuri de parcare, fie vând apartamentele separat de locurile de parcare, pentru care se concep prețuri foarte mari, ceea ce îi face pe locatari să prefere mai degrabă își lase mașinile pe trotuar sau pe marginea străzii.

Potrivit datelor cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Brașov (PMUD) numărul vehiculelor deținute în Municipiul Brașov între 2002 și 2013 a crescut în medie cu 3,4% – 5,6% pe an, pe măsura relansării economiei, ajungând în 2013 la 232 de mașini la 1000 de locuitori. În 2017, în municipiul Brașov erau înregistrate 88.818 vehicule, atât în proprietatea persoanelor fizice, cât și a firmelor.       

Pentru anii 2020 – 2025 – 2030 se prevede că numărul de vehicule deținute de persoane fizice sau juridice se va dubla. În 2020 este de așteptat ca numărul de mașini la 1000 de locuitori să ajungă la 334 în municipiul Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.