Dezvoltare imobiliară la Brașov: Teren arabil, vândut ca parcare, într-o zonă rezidenţială din Tractorul și garaj subteran, fără autorizație de securitate la incendiu

Foto: Nelu Corbu

Comisiarii de la Protecția Consumatorului au verificat ieri mai multe zone rezidențiale și au descoperit unele nereguli, de la locuri de joacă neautorizate, la rampe de acces neconforme, un teren arabil vândut ca loc de parcare, după cum spune comisarul-șef, Sorin Susanu. 

La o verificare preliminară „am descoperit un loc de joacă neautorizat, sau teren arabil vândut ca parcare. De asemenea, am descoperit rampe de acces neconforme, iar într-o parcare subterană o gură de scurgere de aproximativ 4 metri adâncime, care nu era protejat“, a declarat Sorin Susanu.

Tot în zona rezidențială din Tractorul, verificări au fost făcute și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov (ISU), care a aplicat o amendă pentru că un garaj subteran de bloc funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. 

 „Pentru această construcţie a fost eliberat avizul de securitate la incendiu, document prin care sunt aprobate lucrările ce trebuie efectuate. După terminarea construcţiei, dezvoltatorul era obligat să se depună documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, demers pe care nu l-a mai făcut”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Ciprian Sfreja a precizat, de asemenea, că pe lângă amendă, cuprinsă între 20.000 şi 50.000 lei, dezvoltatorul va trebui să remedieze deficienţele. „În aproximativ o lună va trebui să depună un plan de conformare şi, într-un final să obţină autorizaţia de securitate la incendiu”, mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.