Doar parlamentarii social-democraţi de Braşov vor discuta vineri cu ministrul Sănătăţii despre proiectul noului spital al Braşovului. PSD Braşov: „E o întâlnire a celor care pot să facă ceva concret pentru Spitalul Regional”

Noul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, se va afla azi la Brașov pentru inaugurarea proaspăt renovatului corp al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” Brașov. Pe lîngă acest eveniment, ministrul are programată azi la Prefectură, şi o întâlnire în care se va discuta despre proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov. 
 
„Ministrul Sănătății se va întâlni cu prefectul județului-Marian Rasaliu, primarul Brașovului-George Scripcaru, președintele Consiliului Județean-Adrian Veștea, și parlamentari brașoveni ai PSD. Invitați de marcă sunt vicepreședintele și membri ai Comisiei pentru sănătate publică a Senatului României precum și președintele Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților. Discuția se va purta pe marginea construirii Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, obiectiv prevăzut într-un memorandum guvernamental. Pentru acesta, cea mai parte a terenului necesar a fost alocat prin lege inițiată în Parlamentul României, cu susținerea PSD”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Braşov.
 
De ce numai parlamentarii PSD? Pentru că „e o întâlnire a celor care pot să facă ceva concret pentru Spitalul Regional, adică parlamentarii din arcul guvernamental (de aceea sunt bine reprezentate cele două comisii), ministrul Sănătății și puterea executivă locală. La o adică, poate fi socotit că președintele CJ este și reprezentantul PNL la discuție. Dar nu este o discuție politicianistă, este una între politicieni și oameni de execuţie”, este răspunsul PSD Braşov. 
 
Ba mai mult, social-democraţii au venit cu încă în argument: „Ca dovadă că nu se vrea nici o confiscare politică a zilei, președintele PSD Brașov Marius Dunca nu se va duce la Maternitate, la inaugurare”. 
 
Practic, de la întâlnirea privind construirea noului spital, un proiect asumat de toţi parlamentarii de Braşov în momentul în care s-a elaborat legea prin care cele 11,45 hectare au trecut de la Institutul Cartofului la Primăria Braşov, au fost excluşi toţi ceilalţi senatori şi deputaţi braşoveni (din PNL, USR ), inclusiv Izabella Ambrus (UDMR), aliată a social-democraţilor în Parlamentul României. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.