GALERIE FOTO. Noua față a Maternității Brașov. Iată cum arată unul dintre cele mai moderne spitale din România

Corpul vechi al Maternității Brașov a fost inaugurat azi, după 3 ani în care a stat în șantier, pentru reabilitare și modernizare. Printr-o investiție de 29,8 de milioane de lei, clădirea a fost reparată la structura de rezistență și recompartimentată. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”234″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Încă 5,7 milioane de lei au fost folosite ulterior pentru echiparea acestui corp al Maternității. Autoritățile județene, conducerea spitalului și ministrul Sănătății au apreciat vineri că la acest moment, Brașovul are una dintre cele mai moderne maternități publice din România. „Așa ar trebui să arate normalitatea în spitalele din România“, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

Saloane cu baie proprie și maxim 3

În noul corp al Maternității, pacientele vor avea la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească; aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă – nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.

Echipamente și dotări de peste 5 milioane de lei la Maternitate

Anul trecut, CJ Brașov a alocat Maternității un buget de 5.767.200 lei, din care 5.414.842 lei au reprezentat fonduri pentru dotarea cu aparatură a clădirii modernizate. Printre cele mai importante achiziții realizate cu acești bani se numără: 12 paturi de terapie cu acționare electrică, bare laterale și tăblii detașabile, 7 paturi cu acționare mecanică și bare laterale, 22 paturi cu acționare electrică, 49 de paturi cu acționare mecanică, 6 monitoare pentru funcțiile vitale, 3 mese de operație cu funcții multiple, 4 cardiotocografe, o masă pentru autopsie, 7 mese radiante, 3 aparate de anestezie cu monitoare pentru funcțiile vitale, două sisteme de încălzire fluide, un microtom manual și rotativ cu cool cut, 4 saltele încălzite, două mese ginecologice, un laparoscop ginecologic, un punct trafo 2×630 KWA în anvelopă de beton/metal, 10 incubatoare de înaltă performanță, o stație centrală de monitorizare TI NN și 4 cardiotocografe pentru monitorizarea parametrilor.

Față de vechea clădire, după modernizări putem spune că nu mai este acea sală de nașteri în care fiecare paciență era despărțită de celaltă printr-un paravan. Sala de nașteri este acum un conglomerat de nouă rezerve în care fiecare pacientă își desfășoară travaliul individualizat, cu cadrul medical lângă ea și va avea bebelușul lângă. Deci, în felul acesta asigurăm un circuit aseptic, septic și securizăm actul medical. De asemenea, am introdus echipamentul de unică folosință la naștere, care este un act chirurgical. În felul acesta dorim ca pacientele noastre să nu ne reproșeze prea multe lucruri“, a declarat managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „A. I Sbârcea“ Brașov, dr. Valeria Badea. 

 

Ce secții vor funcționa corpul reabilitat

Subsolul: vestiare, magazie, bucătărie, garderoba paciente, ateliere tehnice.

Parter: Farmacie, Radiologie, Imagistica Medicală, Anatomia Patologică, Cabinet Manager, Biroul de Statistică și Registratura Medicală, Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, sala operatorie pentru mici intervenții ginecologice, histeroscopii, rezecție endometru, precum și compartimente administrative (Director Financiar Contabil, RUNOS, ACAI, Juridic, SMC, Tehnic).

Etaj I: Bloc Nașteri, care este format din 9 săli de naștere individuale, dotate cu o masă ginecologică (expulzie și lăuzie imediată); Blocul Operator obstetrică, T1 obstetrică și T1 Neonatală.

Etajul II: Lăuzie fiziologică și patologică, Stația centrală de sterilizare; Laboratorul clinic de analize medicale; Secția Neonatologie I.

Etajul III: Lăuzie fiziologică și patologică; Stația centrală de sterilizare; Laboratorul clinic de analize medicale; Secția Neonatologie I.

La Maternitarea Brașov au loc anual aproximativ 4.200 de nașteri, potrivit datelor oferite de managerul Valeria Badea. Mămicile care vin la acest spital sunt atât din județul Brașov, cât și din județele limitrove, Harghita, Covasna și Prahova. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.