FOTO. Protest la Brașov pentru independența Justiției. Guvernanții, trimiși în Madagascar

În jur de 200 de brașoveni protestează la ora 19.00 în fața Prefecturii împotriva a cea ce ei consideră un atac la adresa Justiției, din partea mininistrului Tudorel Toader, care a propus revocarea procurorulul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Printre scandările care se auzeau în această seară în fața Prefecturii sunt: „Nu vrem să fim conduși de hoți“, „Tudorel, fă ceva. Dă-ți, te rog, demisia“, „Codruța, nu uita, Brașovu-i de partea ta“, „România, trezește-te! Brașov, trezește-te“ sau „Uniți luptăm, nu cedăm“.

Articol în curs de updatare

Ora 20.25 – Protestul de la Brașov pentru susținerea DNA și împotriva atacului la adresa Justiției s-a terminat, după ce încet, încet, manifestanții au plecat. 

Ora 20.10 – din cauza temperaturii scăzute, protestatarii au renunțat să mai meargă până în Piața Sfatului, la sediul PSD Brașov și s-au întors în fața Prefecturii, unde au mai ajuns aproximativ 200 de persoane, ieșind pe coloană pe traseu. 

Ora 19.55 – în jur de 500 de persoare se deplasează prin zona Sanitas, pe str. Iuliu Maniu, pentru a ajunge în Piața Sfatului. În continuare se scandează „Uniți luptăm, nu cedăm“ și „Nu vrem să fim conduși de hoți“.

Ora 19.30 – în jur de 350 de persoane au pornit în marș spre Piața Sfatului, unde unde se află sediul PSD Brașov. Traseul va fi următorul: Bd. Eroilor – 15 Noiembrie – str. Castanilor – bd. Iuliu Maniu – Cimitirul eroilor – str. Republicii – Piața Sfatului. Pe acest traseu se va merge doar pe o singură bandă, pe partea dreaptă. 
Protestatarii spun că trece prin fața sediului DNA (în zona stației RATBV de la Teatrul Dramatic), pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu Direcția Națională Anticorupție. 

La ora 19.05 – grupul de peste 200 de protestatari a anunțat că va pleca spre Piața Sfatului.  Plecarea se va face însă în jurul orel 19.30. Până atunci, manifestanții stau în fața Prefecturii unde atrage atenția un afiș din desenul animat Madagascar, unde fețele personajelor principale sunt înlocuite de cele ale unor personaje din Guvernul României sau din PSD.

 

Încă de la ora 18.00, manifestanții au început să se adune în mai multe orașe din România, începând cu București, unde locul de întâlnire este Piața Victoriei și Iași, locul natal al ministrului Justiției, Tudorel Toader. Protestul lor este împotriva revocării șefei DNA – propuse de ministrul Tudorel Toader, Laura Codruta Kovesi, și totodata pentru susținerea Direcției Naționale Anticoruptie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.