FOTO&VIDEO. Românii ies în stradă, după ce ministrul Justiției a propus revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi

Declarațiile din această seară ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a anunțat că propune revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Codruța Kovesi au provocat noi proteste de stradă. În această seară, imediat după anunțul ministrului Justiției, românii s-au mobilizat, în principal pe rețelele de socializare, și au ieșit în stradă, în ceea ce ei numesc o încercare de a apăra justiția. 

Imediat după ce ministrul Justiției a prezentat raportul despre activitatea șefei DNA, cu propunerea de revocare din funcție, și la Brașov s-a ieșit în stradă, în fața sediului Prefecturii, clădire în care funcționează și o instituție a Ministerului Justiției – Curtea de Apel Brașov.

Ora 22.10: Protestatarii din Brașov, ajunși înapoi în zona sediului Prefecturii se retrag. Deocamdată nu se știe dacă mâine va continua protestul și în ce condiții.

Ora 21.50: Grupul de protestatari, care a rămas tot la aproximativ 150 de persoane, s-a întors spre centrul vechi scandând „Nu scăpați“ și „Dragnea la pușcărie“.

Ora 21.30: protestul se desfășoară pașnic, cu cei aproximativ 150 de cetățeni deplasându-se pe straseul bd. 15 Noiembrie – strada Castanilor – str. Iuliu Maniu. Aceștia strigă „Nu vrem să fim conduși de hoți“ și „DNA, te vom apăra“. 

Ora 21.10: grupul de protestatari de la Brașov s-a pus în mișcare, pe bulevardul 15 Noiembrie, spre strada Castanilor. Un traseu exact nu a fost însă stabilit.

Ora 20.50: Radu Hossu, unul dintre susținătorii protestului de la Brașov, explică de ce au ieșit oamenii în stradă, în fața Prefecturii:  „Ne dorim ca toți cetățenii să fie egali în fața legii. Din momentul ăsta însă, Puternea atacă instituția Justiției, prin atacul împotriva DNA și a împotriva Laurei Codruța Kovesi, pentru că ei vor să fie deasupra legii. Vor să decredibilizeze justiția, oamenii să nu aibă încredere în justiție și totul pentru un scop simplu: ca ei să scape de acuzațiile pe care le au în momentul ăsta”.

Ora 20.30: Peste 150 de brașoveni strigă, în fața Prefecturii: „Codruta, nu uita, Brasovu-i de partea ta“, „Tudorel, fă ceva! Dă-ți, te rog demisia“ și „Cu toți putem învinge un sistem“. Cetățenii strânși în fața instituției ar vrea să aibă o discuție cu prefectul Marian Rasaliu, reprezentantul Guvernului în județ.

La Brașov, în fața Prefecturii, la ora 20.20 erau în jur de 150 de persoane.

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a anuntat joi ca va trimite raportul pe care l-a realizat despre șefa DNA, însoțit de propunerea de revocare, către secția de procurori a CSM și către președintele României. Decizia finala privind revocarea șefei DNA îi aparține președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta primește avizul consultativ al CSM.

Tudorel Toader a făcut un rechizitoriu în 20 de puncte al activiății șefei DNA, reproșându-i faptele, acțiunile și chiar și declaratiile din ultimul an. Tudorel Toader a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că, prin declarațiile date țn interviuri pentru presa internațională, a defăimat România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.