Intersecția de la Ceasu’ Rău va fi transformată într-un mare sens giratoriu

Intersecția de la Ceasu’ Rău va fi resistematizată, iar în fața Aulei Universității va fi amenajat un sens giratoriu imens. Planul va fi pus în aplicare odată cu proiectul Universității Transilvania, de a construi, pe terenul din spatele Aulei, un nou cămin studențesc. Investiția Universității va fi corelată cu proiectul Primăriei Brașov, care vizează reamenajarea străzii Castanilor, prin descoperirea parțială a canalului Timiș, care curge pe sub această arteră, după cum a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

Comisia de Circulație de la Primăria Brașov a avizat marți, 20 februarie, Planul Urbanistic de Detaliu depus de Universitatea Transilvania, pentru căminul studențesc din spatele Aulei. Planul cuprinde și câteva intervenții de resistematizare a circulației în intersecția străzilor Castanilor – 13 Decembrie – Iuliu Maniu (La Ceasu Rău), unde va apărea un sens giratoriu, cu spațiu verde în mijloc. Prin amenajarea acestui sens se va facilita accesul auto spre Onix, pentru șoferii care ies de pe strada Traian Grozavescu sau de pe strada Mihai Viteazu, a precizat viceprimarul. Cu această ocazie vor fi redesenate și parcările din zona secției 1 de Poliție. Parcările, care acum sunt longitudinale, vor fi „în spic“. 

„Prin amenajarea sensului giratoriu va fi descongestionat traficul rutier din zonă și, implicit, se va reduce poluarea din această zonă a orașului, care este una sensibilă din acest punct de vedere. La fel de important este că proiectul de sistematizare a intersecției prevede și amenajarea unor noi spații verzi”, a spus viceprimarul, Laszlo Barabas.

Resistematizarea va fi făcută de Primăria Brașov, pe cheltuiala proprie și va fi corelată cu proiectul de reamenajare a străzii Castanilor.  Aici, în plan este eliminarea parcărilor de pe marginea trotuarului, astfel încât să permită descoperirea canalului Timiș care circulă pe dedesupt, și amenajarea în trepte a malurilor, cu spații verzi în jur (detalii AICI)

7 Comentarii

  1. Visul celor care ies de pe Traian Grozavescu e sa ajunga la Onix??? De ce sa te bagi intr-o intersectie unde n-ai prioritate ca sa mai faci cateva sute de metri

    • N-au pus o oglinda la iesirea Traian Grozavescu / Sitei spre Mihai Viteazu si acum ocolesti juma’ de km pana la Onix prin ditamai monstrul de intersectie

  2. „Va fi descongestionat traficul din zona”?! parerea ma e ca se va aglomera!
    Plus ca se reduc locurile de parcare….Dar pe cand se va decongestiona traficul pe 13 Decembrie?! Vreun plan urbanistic,ceva solutii?! Atatea cartiere noi,dar o singura strada!? Aceeasi de acum peste 50 de ani!!

  3. Nota 0 la urbanism pentru Primăria Brașov. Blocurile noi din Racadau, sensurile giratorii, construcția hidoasa care apare în locul Hidromecanicii. De ce nu puteți construi așa cum e bulevardul Gării – spatii intre blocuri, multa verdeata

  4. Și-ncă un amănunt, adică o scăpare prostească de-a băieților de la Primărie: n-are ce căuta niciun cămin studențesc în intersecția cea mai poluată a Brașovului. Bașca acolo, în spatele aulei, trebuie musai să rămână parcare, odată cu desființarea parcării de pe Castanilor.

  5. Ha,ha camin pentru studenti ,langa AULA ?! dar unde v-a fost capul ,stimati conducatori ai urbei ??? Tot dealul de pe str.Sitei a fost vandut dezvoltatorilor imobiliari,ca sa inghesuie asa zisul RESORT??? Oare nu se cuvenea studentimii acest deal ,cu totul ? adica si loc de camine si cantina,si alei de acces ? Mizeria din jurul caminelor, arata, cam de ce spatiu de relaxare inghesuit, beneficiaza studentii: fara sali de sport, fara terenuri sau sala gimnastica si pentru fete, fara sala de dans, unde sa vina instructori ,fara sala de forta, etc. Cred ca e asemanator inchisorilor ,cararora ,li se promit conditii muuuuuult mai bune, din banii nostri,nu-i asa, dar nu studentilor. FACETI toate astea in spatele Aulei, URGENT !!!
    APOI numai de canal descoperit nu aveam nevoie in zona Castanilor, poate era suficient o fantana uriasa , in locul sensului giratoriu pomenit si gata. Mai aerisea atmosfera, apa este la indemana din canal si mai ramaneau si ceva verdeata pe Castanilor,ca prea ne innamoliti in asfalt turnat !!!!! Va dorim sa traiti dvs. in aceasta zona ,stimati urbanisti !!!!Papati banii degeaba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.