Un milion de lei din bugetul județului Brașov, pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale

În acest an, pentru finanțarea proiectelor culturale Brașov este prevăzută suma de 1.000.000 de lei în bugetul propriu al județului. Banii vor finanța proiecte culturale pe două axe distincte:

  • Proiecte cu un buget de peste 200.000 de lei, pentru care finanțarea nerambursabilă asigurată de CJ Brașov va fi de maximum 100.000 de lei.
    Pe această axă, totalul sumelor alocate este de 400.000 de lei din bugetul județean, iar  un solicitant poate contracta doar un proiect.
  • Proiecte cu un buget de până la 200.000 de lei, pentru care finanțarea nerambursabilă acordată este de maximum 50.000 de lei.
    Pentru această axă de finanțare sunt prevăzute în bugetul județean 600.000 de lei. Un solicitant poate contracta maximum două proiecte, iar contribuția lui la cheltuielile eligibile va fi de minimum 20% din valoarea finanțării nerambursabile solicitate.

În acest an, între criteriile de eligibilitate se regăsește și „relevanța proiectului pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1918”, pentru care se acordă până la 10 puncte din totalul de 100. 

Aplicanții la fondurile prin Ghidul de finanțare a proiectelor culturale pot fi persoane juridice de drept public sau privat, fără scop patrimonial, care desfășoară activități culturale, ei având posibilitatea să acceseze maximum două proiecte.

Ghidul de finanțare a proiectelor culturale a fost lansat spre consultare publică pe site-ul Consiliului Județean Breașov – www.judbrasov.ro. Vineri, 2 martie va avea loc o dezbatere publică pe tema acestui ghid, la care sunt așteptați toți solicitanții interesați.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.