Valoarea medie a comenzilor de carte plasate pe Libris.ro a crescut cu 20% în ultimul an

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 31.2 milioane de lei, în creștere cu 14% față de anul anterior. Potrivit datelor oferite de Libris, valoarea medie a unei comenzi plasate pe site-ul retailerului a crescut anul trecut cu 20% față de 2016, până la pragul de 70 lei. 

Cele mai vândute categorii de produse au fost Beletristică, Dezvoltare personală și Cărți pentru copii. Categoria cu cea mai mare creștere față de 2016 a fost Jocuri, unde creșterea a fost de 92%.  

“Fiecare apariție mult așteptată și mult mediatizată duce la o creșteri în domeniul respectiv. Remarcăm pe 2017 o creștere pe domeniul Dezvoltare Personală, prin publicarea în 2017 a cărții „De vorbă cu mine însumi” – Prentice Mulford, dar și a domeniului Artă, Arhitectură, Design, prin apariția “Atlasului frumuseții Femeile lumii în 500 de portrete” – Mihaela Noroc. Beletristica are an de an o serie de apariții care o mențin mereu pe același trend crescător.  Dincolo de partea de carte, interesantă a fost creșterea cu 92% în categoria Jocuri pe care am introdus-o la începutul anului trecut, dar care a fost apreciată în special în combinație cu cărțile pentru copii”, declară Laura Țeposu, Fondator și Director Dezvoltare Libris.ro

Cei mai mulți cumpărători pe Libris.ro sunt femei (70%), cu vârste între 22-45 ani (60%), urmate de 18-24 ani (24%), cu studii medii și peste medii, din mediul urban.  Peste 50% dintre vizite vin de pe dispozitive mobile, iar orașele din care se plasează cele mai multe comenzi sunt București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Ploiești, Oradea și Craiova.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.