Campioana olimpică la sărituri cu schiurile vine în week-end la Râșnov, pentru Cupa Mondială. Vezi PROGRAMUL COMPETIȚIEI

Caravana Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile își reia traseul după escala făcută la PyeongChang, la Jocurile Olimpice, cu o oprire în România. Râșnovul găzduiește în acest week-end două etape de sărituri din Cupa Mondială, la care vor fi prezente aproape 50 de săritoare din 12 țări. 

La Râșnov și-a anunțat prezența campioana olimpică en titre Maren Lundby, care este și lidera actuală a clasamentului general al Cupei Mondiale. De altfel, va fi prezent la Râșnov tot podiumul olimpic, Lundby-Althaus-Takanashi, dar și fosta campioană olimpică, Carina Vogt, care, la PyeongChang nu a reușit decât un loc 5, după rusoaica Avakumova și ea oaspete al Râșnovului în acest weekend.

La Râșnov va fi prezentă și Dana Haralambie, singura reprezentantă a României la Jocurile Olimpice de PyeongChang, în competiția de sărituri cu schiurile. Dana Haralambie s-a calificat pentru runda finală, ocupând locul 25, cu două poziții mai sus decât actualul său loc în clasamentul general al Cupei Mondiale, după un excelent loc 11 obținut în etapa de la Zao, din Japonia, la finele anului trecut. 
Pe lângă Dana Haralambie, pentru România vor sări în Cupa Mondială, la Râșnov, și Diana Trâmbițaș și Carina Militaru.

Cele aproape 50 de săritoare care vin la Râșnov pentru Cupa Mondială reprezintă Austria, Finlanda, Franța, Germania, Japonia, Statele Unite, Norvegia, Rusia, Italia, Slovenia, Ungaria și, bineînțeles, România. 

Programul competiției și al evenimentelor conexe:

 

Vineri 2 martie – Trambuina K90, Valea Cărbunării, Râșnov
ora 12:00 Antrenament oficial                 
ora 13:30 Calificări pentru etapa din 3 martie

Sâmbătă 3 martieTrambuina K90, Valea Cărbunării, Râșnov
ora 10:00Săritură de probă
ora 11:00 Manșa I, urmată de Manșa a II-a și festivitatea de premiere

Duminică 4 martie Trambulina K90, Valea Cărbunării, Râșnov
ora 08:45 Calificări
ora 10:00 Manșa I, urmată de Manșa a II-a și festivitatea de premiere

Intrarea este liberă, iar Primăria Râșnov va pune la dispoziția spectatorilor curse regulate din centrul orașului, care vor circula pe traseul Cinema Amza Pellea – I.L. Caragiale – Valea Cărbunării și retur, începând cu ora 10:00 sâmbătă și cu ora 8:00 duminică.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.