George Scripcaru cere un audit la Compania Apa Brașov: „Nu au știut să gestioneze situația de criză“

Consiliul Local al municipiului Brașov va solicita un audit la Companiei Apa, după ce societatea la care municipiul Brașov și județul Brașov sunt principali asociațați a trecut printr-o adevărată criză odată cu ploaia de săptămâna trecută.  

„Am văzut cu toții cum a arătat o gestiunea unei situații de criză la Compania Apa. Comunicare a avut foarte multe de suferit în această situație, de aceea ca acționari, vreau să cer din partea Consiliului Local Brașov, un audit pentru a vedea s-a întâmplat. Dacă este nevoie vom face și o comisie a CL Brașov, care să se întîlnească cu Consiliul de Administrație și directorii Companiei Apa. Din 2004 sînt în Consiliul Local și nu cunosc managementul Companiei Apa“, a declarat Adrian Oprică.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, recunoaște că reprezentanții Companiei Apa au avut o problemă cu comunicarea în cele câteva zile, în timpul crizei apei tulburi.  „Nu au știut să gestioneze această situație de criză. Seara și noaptea tot noi a trebuit să luăm legătura cu ei și să reglementăm acest aspect. Deja am solicitat în scris un raport pentru această situație. Am primi un răspuns chiar înaintea ședinței de CL de astăzi, însă vreau să îi chem și fața dumneavoastră, să răspundă la orice întrebare aveți“.

De comunicarea slabă a Companiei Apa s-a plâns și liderul grupului PSD din Consiliul Local, Lucian Pătrașcu, care nu a scăpat însă momentul să mai înțepe o dată Primăria Brașov. „A fost o comunicare defectuoasă. Nici Primăria Braşov, nici Consiliul Judeţean, care sunt principalii acţionari ai companiei, nu au avut reacţii oficiale referitor la acest subiect. Solicit efectuarea unui control la operatorul de apă şi am dori ca săptămâna viitoare să avem o discuţie cu cei din conducerea Companiei Apa”, a spus Pătrașcu.

De precizat este însă faptul că principalii acționari ai SC Compania Apa SA Brașov, cu câte 42%, sunt Municipiul Brașov, prin Consiliul Local, din care face parte și Pătrașcu, și județul Brașov, prin Consiliul Județean.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.