Consiliul Local Brașov a aprobat o declarație simbolică de Reunire cu Basarabia

Consiliul Local Brașov a votat miercuri, în mod simbolic, o declarație de unire cu Basarabia. Declarația a fost citită de viceprimarul Costel Mihai, iar conform documentului, „în acest moment, mai bine de 100 de consilii locale de dincolo de Prut şi-au exprimat deja dorinţa de unire cu România“. De asemenea, declaraţii simbolice de reunificare cu Republica Moldova au fost semnate de mai multe judeţe ale României, printre care Iaşi, Constanţa, Prahova, Buzău, Timiş. 

La propunerea consilierului local FDGR Arnold Ungar, Consiliul Local Brașov ar putea veni cu un proiect de hotărâre prin care municipiul să își manifeste dorința de unire cu Republica Moldova, dincolo de declarația simbolică votată azi. 

„Azi propun să acordăm un vot de susţinere simbolică a declaraţiei, iar în şedinţa următoare vom supune aprobării un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens”, a spus viceprimarul Costel Mihai.

Declarația aprobată simbolic în ședința de miercuri și votată semnată de toți consilierii locali va fi înrămată și afișată în sala de ședințe a Consiliului Local Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.