Încă o școală în sistem dual la Brașov. Școala Profesională Germană „Kronstadt“ se extinde și la Colegiul Tehnic „Remus Răduleț“

Începând din acest an școlar, la Brașov se va deschide o nouă școală profesională în sistem dual. Această școală va funcționa la Colegiul Tehnic Remus Răduleț, în parteneriat cu Școala Profesională Germană Kronstadt, pregătind tineri pe domeniul electromecanicii.

Parteneriatul între Colegiul Tehnic Remus Răduleț, Școala Profesională Germană Kronstadt, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Primăria Brașov și Asociaţia DWK Fit for Future a fost semnat azi şi are ca obiectiv crearea a unei noi şcoli profesionale în sistem dual din Braşov, şcoală ce va prelua modelul educaţional al Şcolii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK).

În acest an școlar 2018 -2019, SPGK 2 de la Colegiul Tehnic Remus Răduleț va avea 100 de locuri în 4 clase. Obiectivul este ca, în următorii ani, numărul de clase care vor funcţiona în cadrul acestui centru de competenţe profesionale în domeniul electric să ajungă de la înfiinţarea de 4 clase a IX-a, la 12 clase a IX-a, iar, în acest fel, să devină un al doilea SPGK, în domeniul electric. În acelaşi timp, semnatarii acestui parteneriat îşi propun să crească şi numărul de specializări, de la una, electromecanică, în acest an, la minim 3, respectiv, electromecanică, electronică şi mecatronică.

„Suntem convinși că va fi un proiect de succes și ne vom dezvolta de ambele părți, având în vedere că se dorește ca la Colegiul Tehnic Remus Răduleț să se dezvolte un centru de competențe pe domeniul electomecanic, iar la noi, pe domeniul mecanic. Anul viitor îmi doresc să punem bazele unui consorțiu, alături de partenerii de la „Remus Răduleț“. Am avut încredere în Colegiul Remus Răduleț și ne dorim ca învățământul dual să se dezvolte în Brașov, cât mai mult, ținând cont de necesitățile mediului economic“, a declarat directorul adjunct al Școlii Profesionale Germane Kronstadt, Daniela Croitoru.

„Mulțumesc colegilor de la SPGK pentru deschidere și îmi exprim convingerea că acest parteneriat va fi unul benefic de ambele părți. Colegiul Tehnic Remus Răduleț își va menține titulatura și identitatea, cu atât mai mult cu cât este singurul colegiu din țară cu predare trilingvă- română, maghiară și germană“, a declarat directorul Colegiului Tehnic Remus Răduleț, Ioan Buksa.

Potrivit primarului Brașovului, George Scripcaru, dacă locurile scoase la concurs în acest an vor fi ocupate, de anul viitor numărul claselor de la SPGK 2 ar putea fi extinse.

„În anul 2012, Primăria Braşov, Clubul Economic German, Inspectoratul Şcolar şi câteva firme din această zonă au ales un drum pentru învăţământul braşovean, acela de a pregăti absolvenţi pentru nevoile pieţei muncii din Braşov. De atunci, în fiecare an, majoritatea absolvenţilor se angajează imediat, iar cea mai mare parte dintre ei, după ani de zile, sunt angajaţi în cadrul aceloraşi companii la care s-au angajat la început. Asta spune foarte multe despre succesul acestui model educaţional. Eu sper ca într-o perioadă scurtă să avem 100% ocupare la Colegiul Remus Răduleț, iar apoi să începem discuțiile, tot în acest an, cu următoarea școală. Avem în plan pentru Brașov, înființarea  a cinci școli profesionale în sistem dual. Următoarea ar putea fi una în domeniul HoReCa, în parteneriat cu Colegiul Economic Andrei Bârseanu“, a declarat primarul George Scripcaru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.