Protest pentru viață la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov

Sâmbătă, aprilie, la ora 18.00 lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov Județean, brașovenii sunt așteptați la un protest pentru sănătate.   

„Agenția Națională de Transplant a blocat intrarea României în organismul european Eurotransplant, așa că AKH, clinica din Austria ce poate face aceste transplanturi acceptă foarte puțini pacienți de la noi, din motivul de mai sus, dar și pentru că imbecila de Firea alături de Narcis Copcă și alți manageri de spitale, puși acolo politic, au atacat public clinica austriacă, începând cu anul trecut. Ultimul studiu targetat pe medicii din România relevă faptul că ei pleacă în primul rând din lipsa dotărilor, nu din cauza banilor. Nu avem dotări pentru că avem corupție și incompetență în rândul decidenților. Ne aducem aminte de cei doi neurochirurgi ce au plecat după ce au renovat o secție întreagă, pentru că nu puteau rămâne cu conștiința împăcată dacă le murea un pacient din lipsă de fașă? Acestea fiind spuse, este necesar ca a noastră comunitate brașoveană să ia atitudine. Nu pot accepta că oameni care mai au viață în ei, au vise și speranțe, proiecte și planuri, să moară cu zile din simplul motiv că incompetență, prostie și răutate. Știu că aveți lucruri de făcut în weekend, sunt atâtea alte evenimente la care ați putea participa, dar sănătatea publică este unul din pilonii importanți ai societății. Nu pot concepe că și de data asta stăm cu mâinile în sân și ne uităm cum mor oamenii de lângă noi”, spun organizatorii evenimentului.

Mobilizarea pe rețelele de socializare s-a făcut după ce presa a relatat despre cazul lui Călin Farcaș, un tânăr de 29 de ani din Teliu care, în 2016, a aflat că suferă de hipertensiune arterială pulmonară, o afecțiune care necesit un transplant pulmonar. 

„Am așteptat… Am avut puterea să cred în statul român, dar m-am înșelat. Am pierdut peste un an, în care puteam eu să strâng eu fonduri și să fac operația de transplant”, a declarat Călin, pentru Digi 24. 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.