Circulația pe Transfăgărășan, oprită pentru a permite intervenția pompierilor

Foto arhiva

Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost orpită azi, după oră 13.30, pentru a facilita intervenţia pompierilor în zona cetăţii Poenari, unde a fost observat un posibil focar de incendiu.

„Pe DN 7C – Transfăgărăşan, în zona kilometrului 58, traficul va fi blocat pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină la o fumegaţie apărută pe versantul nordic“, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, subcomisarul Mădălin Zamfir, citat de Agerpres.

Un nou posibil focar de incendiu a fost observat în apropierea cetăţii Poenari de la intrarea în Cheile Argeşului, la faţa locului fiind trimise două autospeciale de pompieri. 

„Astăzi, printr-un apel la 112, am fost sesizaţi de faptul că o nouă fumegaţie se observă în zona cetăţii Poenari din localitatea Arefu. La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi ofiţerul de serviciu pe inspectorat, care au constatat faptul că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută“, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

Conform aceleiaşi surse, au fost anunţaţi deja reprezentanţii administraţiei locale din Arefu şi cei ai ocoalelor silvice din zonă, dar şi jandarmii şi poliţiştii, care vor participa la monitorizarea situaţiei şi vor interveni atunci când va fi cazul. „De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost deplasate la faţa locului o autospecială de stingere şi autoscara mecanică. Având în vedere numărul mare de turişti aflaţi în zonă în aceste zile, recomandăm să se manifeste prudenţă, să se evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să se respecte indicaţiile autorităţilor“, a precizat reprezentanta ISU Argeş.

Pompierii argeşeni anunţaseră la sfârşitul săptămânii trecute încheierea misiunii pentru stingerea incendiului de vegetaţie izbucnit pe 22 aprilie în apropierea cetăţii Poenari, a cărui cauză a fost o ţigară aruncată la întâmplare.
Incendiul respectiv s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, după care focarele s-au extins pe circa 14 hectare. Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost restricţionată şi apoi complet oprită timp de mai multe ore, deoarece exista riscul căderii de bolovani pe carosabil.
Intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie s-a desfăşurat atât la sol, cât şi cu două elicoptere special echipate de la Inspectoratul General al Aviaţiei, care au efectuat mai multe zeci de zboruri cu dispozitivele Bumbi Bucket. În cursul zilei de 23 aprilie, elicopterele au avut 49 de misiuni de stingere. 

Sursa: Agerpres

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.