Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov va primi utilajul pentru a face marcaje în regie proprie

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov va primi în folosință o mașină de marcaj rutier, care execută toată gama de marcaje – longitudinale duble sau simple, marcaje continue sau după un anumit pas.

Mașina care va ajunge în custodia DRDP Brașov face parte din lotul de șapte utilaje Hofmann H33-4 achiziționate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și recepționate marți, 22 mai. Cele șapte utilaje au costat 3,127 milioane lei fără TVA și ele sunt repartizare către direcțiile regionale de drumuri și poduri din București, Craiova, Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Constanța și Brașov.

Odată cu aceste utilaje, cele șapte direcții regionale vor face în regim propriu lucrări de marcaj rutier. „CNAIR SA nu a mai avut achiziţionate până acum asemenea utilaje specializate de marcaj rutier şi a depins în totalitate de contractele pentru execuţia de marcaje rutiere încheiate cu operatori economici privaţi”, se arată într-un comunicat al ompaniei.

Achiziţia se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor.

Planul presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 750 de maşini şi utilaje.

Prin achiziţia utilajelor proprii, CNAIR a anunţat că nu intenţionează să participe la licitaţii pentru contracte privind întreţinerea drumurilor, ci doar să intervină acolo unde este nevoie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.