Studenții Universității Transilvania, cei mai buni la Olimpiada Națională de Mecatronică. Au câștigat două locuri I la competițiile de drone și sisteme mecatronice

Studenții Facultății de Design de Produs și mediu, din cadrul Universității Transilvania din Brașov au obținut două locuri I, un loc II, trei mențiuni și două premii speciale oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării, la concursurile naționale de Mecatronică organizate săptămâna trecută la Sibiu.

Sub numele „Zilele Educației Mecatronice”, la Sibiu au fost organizate cinci competiții:

  • Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea Sisteme Mecatronice;
  • Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea Roboți Mobili;
  • Concursul Național de Sisteme Mecatronice de Zbor fără Pilot;
  • Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești;
  • Concursul National de Realizări în Domeniul Mecatronicii; 

Cea mai bună clasare a studenților brașoveni – locul I, a fost la Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea „Sisteme mecatronice”. Aici, studenții și-au demonstrat abilitățile de programare și asamblare a unor sisteme mecanice, electrice și pneumatice. Este pentru a șasea oară în ultimii opt ani când aceștia ocupă primul loc la cea mai complexă și dificilă competiție – Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea „Sisteme mecatronice”.

De asemenea, locul I a fost obținut și de doi studenți din anul III, la Concursul Național de Sisteme Mecatronice de Zbor fără pilot – secțiunea Indoor. Tinerii au demonstrat încă o dată că sunt cei mai pricepuți din țară în a mânui aparate de zbor tip drone.

Universitatea Transilvania din Brașov a fost reprezentată la acest eveniment de studenți și cadre didactice de la programul de licență Mecatronică, respectiv masterat Sisteme Mecatronice pentru Industrie și Medicină din cadrul Departamentului de Design de produs, Mecatronică și Mediu, Facultatea Design de Produs și Mediu.

Programul de studii de licență Mecatronică, din cadrul Facultății de Design de Produs și mediu, este primul program de mecatronică din România care a obținut în anul 2017 certificarea EUR-ACE® ce conferă absolvenților acestei specializări diploma de inginer recunoscută la nivel internațional (http://eurace.enaee.eu/node/2386).

La eveniment au fost prezente opt centre universitare din România care asigură pregătire în domeniul mecatronic: Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.