CJ Brașov modifică din nou proiectul aeroportului: terminal de trei ori mai mare decât cel propus inițial

Indicatorii tehnico-economici ai Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav se schimbă din nou, de această dată pentru modificarea suprafeței viitorului terminal. Dacă până acum se vorbea despre un terminal de îmbarcare/debarcare pentru călători, cu o suprafață de 3.600 de metri pătrați, plenul consiliului județean a adoptat o majorare, până la 10.060 de metri pătrați.

„Aveam varianta de a merge cu un terminal care oricum era modular, și ar fi urmat să fie extins ulterior, sau să modificăm acum indicatorii tehnico-economici, pentru a porni cu el din prima așa“, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Conform hotărârii adoptate joi de Consiliul Județean Brașov, noul terminal va costa 84,252 milioane lei și va avea demisol, parter, un etaj și încă un etaj retras. În versiunea inițială, terminalul de pasageri de 3600 de metri pătrați costa 42,247 milioane lei (9,369 milioane euro). 

Conform noilor indicatori tehnico-economici, valoarea totală a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, în etapa a III, în care se va executat terminalul de pasageri și alte obiective nesecare printre care clădirea energetică, turn de control, parcarea și drumul de acces și rețele interioare care o valoare de 312,504 milioane lei (69,302 milioane euro). În versiunea inițială, lucrările aferente acestei etape costau 214,244 milioane lei (47,498 milioane euro).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.