Competiția liceelor din Brașov. Școlile cu cei mai mulți elevi de 10 și cei mai mulți premianți

Elevii de gimnaziu și liceenii de elită, dar și cei care au obținut performanțe sportive au fost premiați duminică la Gala excelenței în educație, ce s-a desfășurat la Aula Universității Transilvania.  Anul acesta, în toate unitățile de învățământ din municipiul Brașov au fost 64 de șefi de promoție. De asemenea, în toate școlile gimnaziale și liceele, la sfârșitul anului școlar 2017 – 2018 au fost 1.903 de elevi care au obținut premiul I, II sau III. Tot în acest an școlar, aproximativ 1.000 de copii din Brașov au participat la olimpiade și diverse concursuri școlare. 

„Șaguna“ conduce clasamentul șefilor de promoție de nota 10.00

Anul acesta 14 șefi de promoție din șase licee licee brașovene au obținut media 10.00, dintre care 5 au terminat cursurile Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Pe locul al II-lea într-un top al liceelor cu cei mai mulți șefi de promoție de 10 seaflă Liceul  Teoretic „Johannes Honterus” Brașov, cu 3 elevi de 10.00. Treapta a treia a podiumului este ocupată de Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”, cu câte 2. La alte două licee, respectiv Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleţ” și Colegiul Național „Aprily Lajos”, câte un șef de promoție a obținut media maximă. 

În schimb, la Colegiul Național „Unirea”, unul dintre liceele considerate de elită din Brașov, nu a fost nici o medie de 10.00. 

„Honterus“ are cei mai mulți premianți

În ceea ce privește numărul de premianți, cu 135 de elevi, Liceul  Teoretic „Johannes Honterus” s-a clasat pe primul loc, la mare distanță  Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, care a ocupat treapta a doua a podiumului (119 premii). Top 3 este încheiat de  Colegiului Național „Andrei Șaguna”, cu 118 premianți. Cu 98 de elevi premianți, „Unirea” este în afara topului. 

Gala de la Aula Universității Transilvania a fost organizată de Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Universitatea Transilvania și cu sprijinul companiei RCS-RDS, care le-a oferit șefilor de promoție și micilor sportivi rucsacuri, telefoane mobile, abonamente pentru serviciile de telefonie și internet, dar și rucsacuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.