Constantin Niță, la plecarea spre închisoare: „Am avut totdeauna o conduită ireproșabilă. Asta este țara“

Constantin Niță s-a prezentat azi la penitenciarul Codlea, pentru a fi încarcerat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fostul ministru al Energiei să fie condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul Urdăreanu.

Niță s-a prezentat la preniteciar cu un baz de apă și un bax de hârtie igienică. Înainte de a pleca de acasă, el a declarat că nu are ce să își reproșeze. „Da, nu am ce să îmi reproșez.  Am avut totdeauna o conduită ireproșabilă. Asta este țara“, a spus fostul președinte al PSD Brașov, înainte de a se urca în mașina cu care a plecat spre încarcerare.

Constantin Niță a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Urdăreanu, în care este acuzat că a cerut și a primit bani pentru a interveni la Primăria Iași, în atribuirea unui contract. Fostul ministru a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2016. Procurorii îl acuză că, în 2013, când era ministru al Energiei, Niță i-a solicitat lui Tiberiu Urdăreanu, denunţător, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia cu Primăria Iaşi. (detalii AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.