Fostele fabrici de pe strada Hărmanului vor fi înlocuite de un orășel „verde”

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen din această lună PUZ-ul pentru zona fostelor fabrici  Lubrifin, IUS și Lemexim de pe strada Hărmanului, după ce documentul a fost avizat de Comisia de Circulație din Primăria Brașov. 

Conform proiectului prezentat de dezvoltatorii imobiliari în ședința Comisiei de Circulație, zona vizată de PUZ va fi una mixtă cu locuințe, birouri, hotel, spații comerciale (hypermarket și street mall), dotări publice (educație, sănătate, și alte facilități) și spații verzi. În realizarea acestui ansamblu rezidențial, viceprimarul Laszlo Barabas a declarat că dezvoltatorilor imobiliari li s-a impus să respecte strategia pentru schimbări climatice a Braşovului. 

Potrivit documentației avizate de Comisia de Circulație, cele mai multe dintre locurile de parcare  vor fi la subsol, iar cele de la sol vor fi amenajate cu dale înierbate (care va permite scurgerea apelor pluviale în sol, nu în sistemul de canalizare).

Terasele spațiilor comerciale vor fi înierbate. Această soluție a fost solicitată și pentru a se asigura un confort vizual al locatarilor blocurilor, care nu vor mai vedea acoperișuri din tablă sau bitum, ci mici zone cu gazon.   

„Le-am amintit dezvoltatorilor imobiliari că trebuie să utilizeze materiale reflectorizante, pentru a nu se crea «insule de căldură» în noul cartier”, a mai spus Barabas. Aceste „insule de căldură” apar de regulă în zonele în care există o densitate mare de construcții din beton și porțiuni asfaltate, 

Tot în noul cartier dezvoltatorii vor trebui să realizeze pubele îngropate, piste pentru bicicliști, hidranți stradali și să stabilească trasee pentru mijloacele de transport în comun. 

Bandă colectoare pentru riverani

În timpul ședinței Comisiei de Circulație s-a discutat și despre extinderea străzii Hărmanului cu o bandă. S-a luat în discuție ca aceasta să aibă rol de bandă colectoare și să fie separată de artera principală printr-o zonă verde.   De asemenea, pe traseul străzii Hărmanului se vor amenaja două sensuri giratorii, unul în zona fostei intrări la Lubrifin, iar celălalt în zona actualei stații RATBV de la IUS.

Pe strada Brândușelor se ia în calcul amenajarea unei benzi suplimentare de circulație sau realizarea unor locuri publice de parcare, care să descongestioneze banda de circulație existentă.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.