FOTO. Cod portocaliu de inundații în Brașov. La Remat, apa trece de jumate de metru

Zona drumului de la Remat, sub pasajul de pe strada Hărmanului a fost inundată în această dimineață, în urma ploilor abundente care au pornit încă de azi-noapte și continuă și la această oră. Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, apa a atins pe drumul de la Remat cam 0,5 – 0,7 metri. 

La ora 11.00, două mașini ale Poliției erau în zonă pentru a bloca circulația dinspre ambele părți, respectiv dinspre Duplex și dinspre Remat, existând riscul ca mașinile să rămână blocate sub pasaj. 

Apa are probleme de scurgere și în zona platformei de la Pasajul Fartec. 

De asemnea, în zona Gării, trecerea de pietoni de la Căprioara este acoperită complet cu apă, pe latura dinspre Kronwell, pietonii având probleme serioase pe acea parte. 

Pe de altă parte, zona stadionului TIneretului, care obișuia să se inunde la fiecare ploaie mai serioasă, a rămas din nou practicabilă. Apele pluviale se scurg normal, de când Compania Apa și Sistemul de Gospodărire a Apelor au decolmatat canalele colectoare din zonă. 

La Brașov, miercuri este anunțat cod portocaliu de ploi abundente, până la ora 23. cantitățile de precipitații ajungând până la 70 litri/mp . De asemenea, în intervalul ora 12.00, joi, ora 6.00,  hidrologii anunță cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Buzău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu – în judeţele Braşov, Covasna şi Buzău dar și pe Teleajen (judeţul Prahova),  Putna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea), Rm. Sărat bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Vrancea şi Buzău).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.