Adio cozi la „Buletine”? Sală de așteptare mai mare, funcționari mai mulți și noi modalități de plată a taxelor la SPCLEP Brașov

Foto: Andrei Paul - Primăria Brasov

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) se va extinde în această vară cu alte trei spații primite în această primăvară de la Primăria Brașov. Aici se vor amenaja ghișee, iar actuala sală de așteptare va fi extinsă cu aproximativ 40 mp. „Lucrările de amenajare a spațiilor au început și sperăm ca la mijlocul lunii iulie să intrăm în activitate în condiții de lucru mai moderne”, a anunțat directorul SPCLEP, George Roșca . 

Pe lângă extinderea spațiilor, conducerea SPCLEP Brașov a anunțat și unele măsuri de îmbunătățire a activității: 

  • Numărul lucrătorilor va crește de la 4 la 6. Vor fi 4 care vor procesa documentele persoanelor care au ridicat bonuri de ordine și 2  care se vor ocupa de cetățenii care s-au programat online.  
  • Va fi montat un nou dispozitiv de eliberare a bonurilor de ordine. 
  • La fiecare ghișeu va exista o cameră foto, pentru pozele necesare actelor de identitate. În prezent există o singură „cabină foto”. 
  • Plata taxelor la casierie se va putea face și cu cardul. Va fi implementat și sistemul de plată prin SMS. 

Potrivit reprezentanților SPCLEP, în perioada verii Serviciul Evidența Persoanelor este foarte aglomerat, deoarece sunt înregistrate cele mai multe căsătorii (în urma cărora unul dintre soți trebuie de obicei să își schimbe cartea de identitate), sunt înregistrate foarte multe solicitări de schimbare a domiciliului (jumătate dintre cereri sunt bazate pe schimbarea de domiciliu)și, mai ales, este perioada concediilor pentru românii plecați în străinătate, care profită de ocazie pentru a-și pune actele în regulă. În perioada verii, SPCLEP este cu 30% mai aglomerat decât în restul anului. În prezent, programările on-line au ajuns la jumătatea lunii august.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.