Percheziții la Brașov, la Casa de Pensii și la Spitalul Județean. Angajați din sistemul public, suspectați că „racolau“ clienți pentru firmele de pompe funebre

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA Braşov) a anunţat că astăzi au fost făcute 14 percheziţii la Braşov, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Acţiunile au vizat două instituții publice – Casa Județeană de Pensii Brașov și Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, și trei societăți comerciale, dintre care una având ca obiect de activitate „desfășurare activități de pompe funebre”. Percheziții s-au făcut și la domiciului a nouă persoane, potrivit DGA Braşov.

DGA a avut mai mulți ofițeri sub acoperire care au documentat acest caz, în care unii angajați ai instituțiilor publice ar fi ajutat firmele private să „racoleze“ clienți. În acest dosar ar fi vorba de zeci de infracțiuni, printre care dare de mită, luare de mită, evaziune fiscală, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. 

Potrivit unor surse, circuitul derula astfel: în momentul în care un aparţinător anunţa la Casa de Pensii Braşov că le-a murit o rudă, angajaţii convingeau familia decedatului să apeleze la o anumită firmă de pompe funebre. Şi unele persoane din spitalul în care murea pacientul ar fi urmat aceeaşi procedura. Firma de pompe funebre oferea recompense intermediarilor, cuprinse întrre 50 și 100 de lei pentru fiecare client racolat. 

Dosarul a fost inițiat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, ca urmare a difuzării unui material în media audio-vizuală, la care, în anul 2017, a fost coroborat un apel la call center anticorupție al D.G.A. – 0800.806.806.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale, conform comunicatului postat de DGA Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.