VIDEO. Străzi și subsoluri inundate în Brașov, după o ploaie torențială de numai câteva minute

Mai multe străzi și subsoluri de blocuri au fost inundate, sâmbătă, în municipiul Brașov, în urma unei ploi torenţiale care a durat câteva minute, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei, transmite Mediafax. Județul Braşov a fost sâmbătă după-amiază sub o avertizare cod portocaliu de furtună, fiind anunţate precipitaţii însemnate, grindină şi intensificări ale vântului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov, pompierii au fost chemați să intervină cu motopompele pe străzile Carpaților, Sitarului, Pârâului, pentru a scoate apa din subsolurile unor blocuri.

„Intervenim și la pasajul de la Hidromecanica, în centrul civic al orașului, unde apa avea în jur de cinci centimetri. Acolo de fiecare dată când plouă mai mult sunt probleme. În total, se intervine în cinci locații din Brașov. Este o stradă principală, unde canalizarea nu a mai făcut față, fiind inundate mai multe subsoluri de bloc. Sunt mai multe echipaje, cu patru motopompe pe teren“, a declarat pentru Mediafax Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Ploaia torențială a durat doar câteva minute. 

Apariția unor astfel de probleme nu este surprinzătoare în Brașov, din moment ce zilele trecute directorul SC Compania Apa SA recunoștea în cadrul unui raport prezentat în ședința de plen a Consiliului Local, faptul că Brașovul nu are o rețea destinată special captării apelor pluviale.

Până duminică, la ora 23.00, județul Brașov se află sub avertizare cod galben, fiind anunțate cantități de apă însemnate, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.