Brașoveanul nevăzător care a absolvit cu succes Liceul „Andrei Mureșanu“, admis la facultatea cu cea mai mare concurență a Universității Transilvania

Bogdan Suciu, elevul nevăzător de la Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloaie” (Liceul „Andrei Mureşanu“) care a reuşit să ia Bacalaureatul cu media 9,33,, după ce aurmat cursurile învățământului de masă, se află printre tinerii admişi la Universitatea Transilvania, Facultatea de Psihologie.
Bogdan a fost admis la unul dintre locurile fără taxă la programul de licenţă pe specializarea Psihologie. Performanţa sa este cu atât mai impresionantă cu cât acest program de studii al Facultății de Psihologie este cel care a înregistrat cea mai mare concurenţă în acest an, cu 12,85 de candidaţi pe loc. Bogdan Suciu este pe poziţia 25 din 100 de locuri la Psihologie, și din cei 533 de candidaţi.
 
El a absolvit în acest an Seminarul Teologic din Braşov obținând media 9,33 la Bacalaureat, cu 9,70 la Istorie, 9,60 la Limba şi Literatura Română şi 8,70 la Logică. Proaspătul student al Facultăţii de Psihologie a Universităţii „Transilvania“ are o poveste de succes, el fiind integrat în învăţământul de masă din Braşov, la şcoala gimnazială nr. 1 şi apoi la Liceul „Andrei Mureşanu“. Beneficiind de susținerea familiei, Bogdan Suciu a învăţat să scrie şi să citească în alfabetul Braille, la Centrul de Zi pentru copii nevăzători din Braşov – realizat de Asociația Catharsis în proiectul „Zâmbeşte, sunt lîngă tine!“, alături de profesorii nevăzători Costi Marchidan şi Gheorghe Pană.
 
De-a lungul anilor, el a urmat cursurile Școlii gimnaziale nr. 1 și apoi ale Liceului „Andrei Mureșanu“, având alături un asistent itinerant, care l-a însoțit la școală. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.