Firma care a produs primul microbuz electric cu motorizare BMW electric va înnoi flota RATBV

Compania turcă Karsan, care va livra autobuzele marca italiană Menarinibus a semnat ieri contractul cu RATBV, urmând ca până în martie 2019 să producă și să trimită către Brașov ele 105 autobuze noi. 

Noile autobuze, achiziționate cu banii accesați de RATBV dintr-un împrumut cu BERD, costă 111 milioane lei, suma ofertată de Karsan și Menarini fiind cu aproape 4 milioane lei sub cea eastimată, pentru autobuze cu garanție de minim 500.000 de kilometri. Mijloacele de transport în comun vor fi produse după un concept, proiect şi design Menarini (Italia), având componentele principale furnizate de producători din Uniunea Europeană, asamblarea urmând a fi realizată în Turcia, de firma Karsan Otomotiv.

Compania Karsan are o experiență de 52 de ani în industria auto și a transporturilor publice, producând vehicule pe două linii principale. „Una dintre aceste linii este specializată pe producția de vehicule sub licență Karsan, iar a doua, se bazează pe acorduri de subcontractare, în special pentru Hyundai sau Menarini. Ne mândrim însă și cu faptul că producem primul microbuz electric cu motorizare BMW“, a declarat Muzaffer Arpacioglu, director general adjunct Karsan Otomotiv. 
De asemenea, compania a participat și la licitația pentru livrarea de taxiuri în New York. Conceptul lor a fost extrem de apreciat, coform presei din SUA, însă contractul a fost atribuit americanilor de la FORD, în final.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administrație RATBV, George Cornea, există un grafic de livrare care prevede că primul lot de 30 de autobuze va trimis la Brașovului în luna noiembrie, iar la sfîrșitul anului este de așteptat ca ele să intre deja în funcțiune, după ce vor trece de etapa de omologare. Celelalte autobuze din acest contract vor fi livrate în alte două etape, până în luna martie 2019.

„Cele 105 autobuze noi, toate cu motorizare Euro 6, le vor înlocui în flota noastră auto pe cele cu motorizare Euro 2 și 3, în contextul situației de mediu în care se află Brașovul, care este în procedură de infringement, tocmai pe calitatea aerului. Această măsură va duce duce la reducere de 14 ori a emisiilor de publeri și noxe. BERD ne-a sprijinit cu o analiză foarte amplă pe această temă și considerăm că achiziția va aduce rezultatele bună, în ceea ce privește scăderea noxelor în zonele aglomerate din oraș“, a declarat directorul RATBV, Ovidiu Bucurei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.