De la 1 august, plata călătoriei pe RATBV, prin aplicație cu QR Code

De la 1 august, titlurile de călătorie pe mijloacele de transport public ale RATBV vor putea fi achitate cu plata direct din contul bancar, cu ajutorul unei aplicații de smartphone care folosește QR code-ul sau sistemul NFC. 

Aplicaţia care se poate descărca gratuit se numește „24 pay” și este disponibilă pentru sistemele Android şi iOS. Achiziția va permite achiziţia mai multor tipuri de titluri de călătorie prin intermediul telefoanelor. 

RATBV SA a amplasat în toate mijloacele de transport în comun şi în toate staţiile de pe raza municipiului Braşov coduri QR unice care permit utilizarea acestei aplicaţii.    

În ceea ce priveşte „paşii” catre trebuie urmaţi pentru utilizarea acestui nou sistem, aceștia sunt următorii:

  • se descarcă aplicaţia pe telefon;
  • se înrolează (ataşează) un card bancar în aplicaţie, VISA sau Mastercard;
  • la deschiderea aplicaţiei pe telefon se selectează secţiunea „Transport public”, iar apoi „cumpără bilet” şi se scanează codul QR din staţie sau mijlocul de transport în comun;
  • se selectează apoi una dintre opţiunile titlurilor de călătorie a căror cumpărare se doreşte, se efectuează cumpărarea şi se primeşte mesajul de confirmare a efectuării tranzacţiei.

În cazul controlului efectuat de angajaţii RATBV SA, călătorii vor prezenta codul QR primit pe telefon, cod care este unic. Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe www.24pay.ro sau Google play/Appstore. Călătorii din Braşov vor putea achiziţiona prin intermediul aplicaţiei 24pay bilete pentru o călătorie urbană cu valabilitate 50 minute, în valoare de 2 lei (TVA inclus), o călătorie pe linia 20 Poiana cu valabilitate 50 minute – 5 lei (TVA inclus) sau un abonament de 1 zi pe toate liniile (în afară de linia 20 Poiana), cu valabilitate până la ora 24:00 în ziua cumpărării – 10 lei (TVA inclus).

De menţionat că de pe cardul bancar al utilizatorilor se retrage doar tariful biletului, fără nici un alt adaos sau comision.  

Cu această ocazie, municipiul Braşov intră pe harta oraşelor din România, alături de Arad şi Timişoara, care oferă călătorilor alternativa de achiziţionare a titlurilor de călătorie, utilizând cardul bancar, prin intermediul aplicaţiei 24pay.
Aplicaţia 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online şi este un portofel electronic care pune la dispoziţia călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.