Fostul Cinema Modern va fi redeschis în 2020. Repunerea în funcţiune costă aproape 5 milioane de lei

La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de reparaţii capitale pentru fostul cinematograf Modern. Aceste lucrări vor fi făcute de Asocierea SC DEANDA PRIM INVEST SRL-D – lider asociere, SC CONSTRUCŢII INDUSTRIALE CIVILE SRL şi SC DAMELECTROTERM VB SRL, în baza unui contract în valoare de 4.969.639,78 lei cu TVA inclus.

Lucrările propuse sunt cele de reparaţie capitală a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf, pentru proiecţii de film şi realizarea unor  spectacole festive ale copiilor. Sala în care până la închiderea clădirii a primit destinaţia de club va fi reamenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 114 locuri. Sala mare (fosta sală cu 350 locuri) se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri. În fosta sală de 100 locuri se va amenaja un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea  centralei termice.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de  18 luni de la data emiterii Ordinului de începere al lucrărilor.

,Starea acestei clădiri necesită o intervenţie majoră, iar odată cu lucrările de reabilitare se va face şi o recompartimentare a spaţiilor, astfel încât acestea să devină utile pentru proiecţii de film şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principali beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic. Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“, a declarat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.