Festivalul Internațional de Jazz Brașov, trei zile de muzică de calitate la Filarmonică

Brașovul găzduiește în acest an un nou eveniment de jazz de calitate. Timp de 3 zile, în perioada 24 – 26 iulie, la Filarmonică va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Jazz Brașov, un eveniment organizat de instituția de cultură, în parteneriat cu Primăria Brașov. Biletele pentru Festival s-au pus deja în vânzare la casieria Filarmonicii Brașov.  Prețul unui bilet este de 30 de lei. 

Festivalul International de Jazz va oferi, timp de trei zile, jazz european, jazz american și jazz moldovenesc, în centrul fiecărei seri fiind câte un artist cunoscut din acest domeniu. 

„Festivalul Internațional de Jazz Brașov, în această variantă, se află la prima ediție, însă intenționăm ca el să devină o tradiție pentru orașul nostru și să crească de la an la an. În acest an, evenimentul durează trei zile, de marți până joi, însă pentru anul viitor vom vedea dacă va fi oportun să îl extindem pe o perioadă mai lungă“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai. 

Prima seară a festivalului va fi dedicată Jazz-ului european, brașovenii având ocazia de a urmări un concert de excepție cu Nicolas Simion & Fiends. Muzicianul cu origini brașvene Nicolas Simion vine, de altfel la acest festival după finalizând turneul său european din această vară, după ce a susținut concerte prin Elveția, Austria, Polonia și Ungaria. Alături de el vor urca pe scena de la Filarmonică polonezul Piotr Wojtasik, la trompetă, olandezul Mike Roelofs, la pian, germanul Michal Baranski, la contrabas și elvețianul Silvio Morher, la tobe.

Seara de miercuri va fi una de „American Jazz“, cu Sandy Patton&John Betsch Trion, artiști din New Orleans și New York, iar joi, ultima seară de festival va fi „Moldavian Jazz Night“, cu Vali Boghean Band, una dintre cele mai cunoscute trupe de la Chișinău, cu artiști școliți în străinătate.

„Aceste festival de jazz este un eveniment care nu se întâmplă în general în filarmonicile de la noi, ci mai degrabă peste Ocean. Organizându-l, ne dorim să transmitem un anumit mesaj, și anume că asemenea spectacole se pot întâmplă în cadrul programelor de filarmonică sau de operă și altundeva decât în Statele Unite și că suntem deschiși la colaborări de acest fel“, a spus managerul Filarmonicii Brașov, Anton Niculescu. Un sprijin important în organizarea festivalului l-a acordat chiar Nicolas Simion, jazzmanul cu origini brașovene, care are relații foate bune în acest domeniu, a adăugat manageul Filarmonicii.

Autoritățile brașovene vor ca în perioada estivală să organizeze și alte astfel de evenimente, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine.

„Am avut deja spectacole de final de stagiune în Piața Sfatului, cu Filarmonica Brașov, cu Opera Brașov, vom avea în perioada următoare și teatru de stradă. Ne dorim, pentru Brașov, un program estival  coerent pe care să îl îmbunătățim an de an, astfel încât în perioada dintre stagiuni să le putem oferi brașovenilor și turiștilor evenimente de calitate. Pentru că nu este suficient să avem un cadru natural deosebit, patrimoniu istoric și activități comerciale în acest oraș, avem nevoie și de o viață culturală activă și atractivă“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.