Primarul Brașovului, în trecere prin Consiliul Județean Brașov: anunțuri despre structura noului spital și transportul metropolitan

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost ieri, în trecere, la Consiliul Județean Brașov, unde a și participat la ședința de plen.  De altfel, înainte de ședință, el a discutat cu aproape toți consilierii județeni, indiferent de partid, dar și cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Ulterior s-a așezat pe locul unui consilier care nu venit la ședință și a citit materialele aflate pe ordinea de zi.  

După ce s-a terminat plenul, primarul a avut și câteva mesaje pentru aleșii județeni, transmise exact ca într-una dintre şedințele de Consiliu Local pe care le conduce: 

„În 7 august, la Brașov, se va desfășura o întâlnire a grupului de lucru care pregătește proiectul. Va veni echipa de la Ministerul Sănătății. Vor fi și reprezentanții BERD, pe care vrem să îi cooptăm în schema de finanțate a investiției. Atunci vrem să stabilim structura noului spital, pentru a ști ce avem de făcut mai departe. Spre deosebire de alte zone în care se vor construi spitale regionale, la Brașov avem o maternitate modernă și un  spital clinic de copii funcțional, astfel că acestea nu ar mai trebui să se regăsească în structura noului spital. Consiliul Județean este parte în proiectul noului spital, poate cea mai importantă, și sperăm ca în 7 august să trecem de acest prim pas: stabilirea structuri spitalului”, a declarat Scripcaru. 

De asemenea, primarul Brașovului a vorbit despre licențele de transport, „De la 1 ianuarie 2019 conform unei decizii  a  ANRSC, licenţele de transport pentru localităţile din Zona Metropolitană Braşov vor fi emise de Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Braşov. Rugămintea mea este să ţineţi cont de decizia ANRSC, pentru că altfel ne vom crea singuri probleme. Au fost situații în care licențele de transport s-au eliberat fără ca operatorii să fie întrebați unde opresc în Brașov sau unde au garajul pentru autobuze, dar și fără a fi consultată Primăria Brașov. Trebuie să ne corelăm acţiunile în ceea ce priveşte transportul public de călători, să stabilim un mod de lucru şi de comunicare. Cred că am putea forma un grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai municipalității şi ai Consiliului Judeţean”. 

„Vom fi eficienți în reglemetarea acestor aspecte”, a răspuns președintele Consiliului Județean Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.