Trupul copilului luat de ape la Făgăraș, căutat în a opta zi, în gropi pe fundul Oltului și printre tone de gunoaie

sursa foto: fagafasultau.ro

Băiețelul de 5 ani de la Făgăraș luat de ape în urmă cu opt zile, în timp ce traversa un pârâu în căruța tatălui său este căutat în continuare de  pompierii de la ISU Brașov.

Scanfandrii, care nu au încetat căutările în nicio zi până acum, au verificat cea mai mare parte a pârâului Berevoi unde a căzut copilul și apoi  au mers pe canalul de fugă la Olteț, până la baraj. În zonă, sarcina angajaților de la ISU este cu atât mai dificilă cu cât ei trebuie să caute trupul micuțului printre tonele de gunoaie ce plutesc pe suprafața apei.  Misiunea lor este una dificilă cu atât mai mult cu cât, în continuare, apele sunt foarte mari. În plus, la Olt, există și unele gropi formate pe fundul apei, care au mai mult de zece metri adâncime.  

 „Acum desfășurăm operațiunile de căutare cu scafandrii din cadrul ISU Brașov și cu bărci din cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Ne îngreunează atât forma de pe fundul Oltului, cât și condițiile meteorologice și hidrologice care sunt. Acționăm în limita posibilităților și într-adevăr condițiile de căutare sunt foarte dificile“, a declarat  mr. David Valeriu, împuternicit prim adjunct al inspectorului șef ISU Brașov, citat de făgărasultau.ro.

Condițiile sunt foarte grele din cauza curenților puternici,  curenți de adâncime. Miercuri, scafandrii au reușit să pătrundă într-o groapă adâncă de aproximativ 13 metri, au reușit să ajungă până la 6 metri. Din cauza curenților puternici sunt împinși la suprafață. Datorită apei care are în jur de 10-11 grade, trupul copilului este conservat de aceea credem că nu iese la suprafață“, ne-a spus lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Conform protocoalelor, căutările vor fi continuate până la sfârșitul săptămânii. Militari speră ca trupul copilului să fie scos la suprafață până atunci.

Reamintim că pe 20 iulie, un copil de 5 ani care se afla în căruța tatălui său a fost luat de ape, în timp ce traversau pârâul Berevoi. Tată, invalid de un picior, a încercat să facă o manevră de întoarcere, când a observat că apele sunt prea mari, însă copilul s-a dezechilirat și a căzut. De atunci, pompierii de ISU Brașov și Detașamentul Făgăraș sunt într-o continuă căutare a trupului micuțului, alături de ei venind, în aceste acțiuni, și scafandrii de la ISU Mureș și ISU Covasna.  (detalii AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.