Fostul șef de campanie al lui Donald Trump pe New York, în vizită la Brașov pentru o viitoare colaborare în administrație, economie și educație

Joseph C. Borelli, reprezentant al Consiliului Local din New York, membru în cadrul Comisiei de Dezvoltare Economică, Sănătate, Tehnologii va vizita Brașovul la sfârșitul acestei luni, la invitația viceprimarului Costel Mihai, după ce și acesta din urmă a făcut luna trecută o vizită la New York. 

Potrivit viceprimarului, vizita urmărește să stabilească o colaborare între municipiul Brașov și orașul New York în domeniul administrației, domeniul economic și domeniul educației. În acest sens, pe parcursul celor două zile în care Joe Borelli se va afla la Brașov vor fi organizate trei întâlniri: la Primăria municipiului Brașov, la Camera de Comerț, cu mediul de afaceri brașovean și la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“.

Joe Borelli a condus campania președintelui Statelor Unite, Donald Trump, în New York.

„Această vizită reprezintă o continuare a demersurilor pe care le-am făcut cu ocazia delegației în New York, când am participat și la o întâlnire organizată la Academia Militară West Point, cea mai veche și prestigioasă instituție militară dintre cele cinci academii militare ale Statelor Unite. România are o colaborare foarte bună cu Statele Unite și reprezintă un partener strategic foarte important pentru SUA. În acest context, mi se pare foarte important să dezvoltăm aceste relații și la nivelul administrației locale, mai ales când vorbim de un oraș ca New York, poate cea mai importantă metropolă americană“, a declarat viceprimarul Costel Mihai. 

New York este cel mai populat oraș al SUA, cu un număr de aproximativ 8,6 milioane de locuitori la nivelul anului 2017 și o suprafață de aproximativ 784 de km pătrați. Împreună cu zona metropolitană, orașul este cea mai mare aglomerare urbană din lume, cu o populație de aproximativ 23,8 milioane de locuitori. New York City a fost descris drept capitala culturală, financiară și media a lumii și are un impact semnificativ în domeniul comerțului, industriei spectacolului, cercetării, tehnologiei, educației, politicii, turismului și sportului. New York este sediul Națiunilor Unite și este un centru important al diplomației internaționale. 

**

La începutul lunii iulie, viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, a făcut parte dintr-o delegație, alături de deputații Eugen Tomac și Cătălin Cristache, care a ajuns la New York, la invitația preşedintelui Comitetului Naţional al Republicanilor Româno-Americani (National Comitee of Romanian-American Republicans – Romanian GOP), Sorin Roiban. Invitația a fost prilejuită de evenimentul „Uniţi sub tricolor – 100 de ani de la Marea Unire“, desfăşurat cu susţinerea Consulatului General al României la New York, iar cu această ocazie au avut loc primele discuții pe tema unei viitoare colaborări la nivel administrativ, economic și universitar între cele două orașe.  (Detalii AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.