În aceast an se reia tradiția Turneului de tenis de la Baza Olimpia Brașov

Baza Sportivă Olimpia, recent redeschisă în luna iunie, după mai mulți ani în care ajunsese în paragină, va găzdui primul turneu de tenis din ultimii aproape cinci ani.

În perioada 31 august –  9 septembrie, la Baza Sportivă Olimpia va avea loc Turneul Internațional de Tenis Masculin Selgros Cup Brașov, organizat de către Federația Română de Tenis, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov.

De altfel, Consiliul Județean Brașov va asigura și o parte din finanțarea turneului, de la bugetul județului. Este vorba despre suma de 31.035 de lei (echivalentul a 6.735 de euro), care a fost aprobată în ședința de îndată convocată de președintele CJ joi. Sursa de finanțare vine din economiile realizate la capitolul Asigurări și asistență socială, la programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor de asistență socială pe anul 2018, după cum se arată în documentația care a însoțit proiectul de hotărâre al CJ. Suma cu care vine Consiliul Județean va acoperi cheltuielile legate de bannere, masa și cazarea arbitrilor.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, în urma unei discuții cu fostul tenisman Dumitru Hărădău, care a coordonat și edițiile anterioare ale turneului, s-a stabilit că acest eveniment sportiv va fi unul de categorie Futures, cu premii în valoare de 15.000 de dolari, asigurate de Federația Română de Tenis. „Sperăm ca de acum încolo, acest turneu să rămână la Brașov și să îl putem organiza an de an“, a spus Adrian Gabor. 

Turneul de tenis de la Olimpia a fost organizat prima dată în 1996 sub forma unui eveniment sportive adresat celor mai buni jucători din România. Ulterior el a devenit internațional. Ultima ediție a avut loc în 2014. 

Baza Sportivă Olimpia are cinci terenuri de tenis cu o suprafaţă de 36/18, pentru fiecare teren de joc. Baza sportivă este administrată de SC Consilprest SRL, deținută de Consiliul Județean Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.