O zi fără bilete pe toate autobuzele RATBV

Brașovenii vor avea luna viitoare, o zi cu transport complet gratuit pe autobuzele și troleibuzele RATBV, indiferent de linia aleasă. Decizia a fost anunțată miercuri de primarul Brașovului, George Scripcaru, ca modalitate de a marca Ziua Mobilității Europene. 

În perioada 16 -22 septembrie, la Brașov și în alte orașe din Europa se va sărbători „Săptămâna Mobilității Europene“, iar cu această ocazie, Municipalitatea dorește să îi determine pe călători să renunțe pentru o zi măcar, la utilizarea vehiculelor proprii, în favoarea transportului în comun, pentru a reduce astfel și poluarea.  

„În cadrul săptămânii mobilităţii europene am propus colegilor de la RATBV să declarăm ziua de sâmbătă, 22 septembrie 2018, ziua gratuită pentru transportul în comun pentru toţi cetăţenii municipiului Braşov. În felul acesta poate îi convingem şi pe cei care astăzi utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre serviciu sau pentru a duce copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun, mai ales că acest tip de transport poate reprezenta cea mai bună soluţie de transport în interiorul oraşului“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru. 

Nu se știe totuși de ce, Municipalitatea și RATBV au ales o zi de weekend pentru această campanie, având în vedere că cele mai mari aglomerații pe drumurile publice din municipiu se produc în zilele lucrătoare, la orele de începere/ terminare a programului școlar și la orele de începere/terminare a programului de lucru. 

Municipalitatea s-a concentrat foarte mult pe dezvoltareatransportului în comun, în ultima perioadă și încearcă să îl promoveze cât mai mult în rândul călătorilor. „De curând a fost semnat contractul de achiziţie, cu sprijinul BERD, a 105 autobuze Euro 6, care, începând cu luna noiembrie, vor intra în circulaţie; la aceasta se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru achiziţia a 26 de troleibuze, şi cel cu finanţare pe POR pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid. Dacă la aceste demersuri includem şi intenţiile Ministerului Mediului de a ne sprijini, inclusiv financiar, în achiziţia de autobuze electrice, vedem că într-un timp relativ scurt, transportul în comun în Braşov nu doar că va fi cel mai eficient mijloc de transport în oraşul nostru, dar va fi şi cel mai puţin poluant“, a mai spus primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.