Primele concluzii: Îngrijitorii atacați de urs la Zoo Brașov nu au respectat regulamentul și procedurile de lucru

 Îngrijitorii atacați de urs, la Zoo Brașov, nu au respectat regulamentul și procedurile de lucru. Acestea sunt primele concluzii după verificările făcute la Zoo, în urma incidentului de luni dimineață, când un urs a atacat doi îngrijitori intrați în adăpost pentru a face curat și a hrăni animalele.

„Cei doi îngrijitori nu au verificat cu atenţie, așa cum prevede Regulamentul nostru intern şi procedurile de lucru, dacă cele trei animale sunt ieşite în adăpostul exterior şi dacă, calea de acces în adăpostul interior este închisă corespunzător. La intrarea în adăpostul interior, pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi hrănire, unul dintre îngrijitori a fost atacat de un urs rămas în spaţiul interior. Al doilea îngrijitor a intervenit pentru a alunga animalul şi pentru a-şi ajuta colegul. Pe parcursul acestor operaţiuni a fost şi el rănit. Cei doi îngrijitori au reuşit să iasă şi să izoleze toate animalele în spaţiul exterior. Incidentul a fost observat de un vizitator care a anunţat serviciul 112. S-a intervenit prompt, îngrijitorii fiind în momentul de fata internaţi în spital. O anchetă internă este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului“, au transmis reprezentanții Parcului Zoo, într-un comunicat de presă.

Incidentul a fost semnalat în jurul orei 10.20 și imediat au intervenit echipe ale SMURD, pentru a prelua victimele. La această oră, ambii îngrijitori sunt stablizați. 

Polițiștii anu anunțat că, în urma incindentului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și lucrează acum pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs evenimentul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.