Universitatea Transilvania construiește un complex studențesc de lux, cu spații de cazare și bazin de înot, în spatele Aulei 

Consilierii locali brașoveni au aprobat în ultima ședință de plen Planul Urbanistic de Detaliu  (PUD) pentru complexul  studențesc ce se va construi în spatele Aulei Universității Transilvania de la Ceasu’ Rău. Conform actului normativ votat de aleși, documentaţia PUD pentru acest proiect este valabilă doi ani de acum încolo, timp în care Universitatea „Transilvania“ va trebui să realizeze această investiţie.  

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu, pe terenul actualei parcări din spatele aulei, se va construi noul complex al Universităţii Transilvania care cuprinde spaţii de cazare, spaţii multifuncţionale, spaţii de alimentaţie publică, parcaje, spaţii tehnice şi un bazin de înot.  Investiția se va realiza pe o   suprafaţă totală de 9.359 de metri pătraţi, iar construcţiile se vor face pe 2.742 de metri pătraţi. În rest, pe 754 de metri pătraţi vor fi amenajate suprafeţe pietonale, pe 1.080 metri pătraţi vor fi  suprafeţe verzi. De asemenea, o suprafață de 4.783 de metri pătraţi va fi alocată pentru realizarea unor suprafeţe de circulaţie şi parcări.

În documentația PUD se arată că, accesul în viitorul complex studențesc al Universităţii  „Transilvania” se va realiza din străzile Iuliu Maniu, Traian Grozăvescu şi Mihai Viteazul, iar pentru a evita o „criză a locurilor de parcare”, la  sol şi în subsolul clădirii se vor amenaja 190 locuri de parcare.

Potrivit certificatului de urbanism solicitat de Universitatea „Transilvania” în zonă se poate construi o clădire cu regimul de înălțime P+4 (patru etaje), cu accente de P+6 (şase etaje, ultimele două „retrase”), cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați pentru fiecare etaj.

Realizarea acestui complex studențesc a fost anunțată anul trecut de rectorul Universității Transilvania, Ioan Abrudan, acesta precizând la momentul respectiv că investiția va beneficia de finanțare de la bugetul de stat, printr-un program național derulat de Guvernul României.  

„Noi ne aşteptăm la un cămin cu 100-150 de camere, dar numărul total de locuri depinde de capacitatea ulterioară a camerelor”, explica anul trecut rectorul Ioan Vasile Abrudan.

Universitatea va lua în calcul și descoperirea canalului Timiș

Înainte de a fi aprobată de Consiliul Local, documentația PUD a primit avizul favorabil din partea Arhitectului Șef al Brașovului și a Comisiei de circulație a municipiului. De altfel, în timpul ședințelor în care s-a analizat acest proiect, membrii Comisiei de Circulație au solicitat universităţii să evalueze posibilitatea ca viitoarea amenajare să permită şi redeschiderea canalului Timiș, care curge pe sub strada Castanilor şi apoi spre strada Mihai Viteazul, până la Bartolomeu. Despre descoperirea unei părţi din acest canal s-a vorbit şi anii trecuți, în ideea de a putea fi păstrată curățenia  şi evitate inundaţiile ce pot apărea în cazul ploilor abundente, iar acum însă proiectul ar putea fi corelat acum cu investiţie programată de Universitatea „Transilvania“.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Dezvoltarea imobiliară, o tendință și în Centrul Brașovului. După periferie și dealuri, proiecte noi se conturează și în zona veche a orașului – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.