Procuror de la Constanța, propus pentru șefia DNA. Iohannis are ultimul cuvânt

Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propusă de ministrul Justiţiei pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), vacant din 9 iulie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DNA urmează să fie trimisă CSM, pentru avizul consultativ, apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţie. Pentru postul de procuror-şef al DNA au existat şase candidaturi. 

Ministerul Justiției a publicat şi proiectele manageriale prezentate de cei şase procurori candidaţi la şefia DNA.

Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Printre cei șase procurori care și-au depus candidatura pentru șefia DNA s-a aflat și Gabriela Scutea, procuror al Parchetului de păe lângă Curtea de Apel Brașov, un magistrat care și-a construit cariera la parchetele instanțelor din Brașov. Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct al României şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada frământărilor legate de OUG 13, fiind cea care l-a care l-a convins pe ministrul de atunci al Justiției, Florin Iordache, să accepte un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare a ordonanței care impunea un prag la abuzul în serviciu și îl salva pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive. În termenul de 10 zile au izbucnit proteste masive care au determinat Guvernul Grindeanu să emită o nouă OUG de anulare a celebrei OUG 13.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.