Curtea de Apel Brașov a plecat din clădirea Prefecturii. Spațiile eliberate vor fi preluate de Consiliul Județean Brașov, care vrea să repare întreaga clădire

Serviciile și direcțiile din subordinea Consiliului Județean Brașov „împrăștiate” prin tot orașul ar putea fi mutate în clădirea Prefecturii, în spațiile eliberate recent de Curtea de Apel, care s-a mutat în chirie pe strada Poienelor nr. 7B. 

Anunțul a fost făcut marți de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, care a precizat că, înainte de a se face aceste mutări, imobilul de pe Bulevardul Eroilor ar urma să intre în reparații. 

 

„Clădirea este acum operarea administrativă a Prefecturii Brașov. Sperăm să radiem în perioada următoare acest drept, astfel încât Consiliul Județean Brașov să înceapă o expertiză tehnică a clădirii și să pregătească proiectul tehnic pentru reparațiile capitale. Este nevoie de lucrări extrem de ample. De exemplu, în fiecare birou sunt teracote vechi de 50 de ani, iar acestea trebuie înlocuite cu un sistem modern de încălzire”, a declarat Veștea.

După ce vor fi terminate lucrările, în aripa dinspre Colegiul Național Unirea  ar urma să fie aduse, printre altele, Direcția de Sănătate și Asistență Medicală din cadrul Consiliului Județean, dar și Direcția de Drumuri și Poduri a administrației județene. 
Discuțiile dintre Prefectură și Consiliul Județean privind clarificarea situației juridice a clădirii se poartă de mai mulți ani și de mai multe ori administrația județeană brașoveană a anunțat că are în plan să obțină bani europeni pentru reabilitarea clădirii. În acest moment, clădirea este destul de degradată și de mulți ani, pe fațade sunt afișe pe care scrie „Atenție! Cade tencuiala”. În urmă cu mai mulți ani s-au făcut intervenții la fațada de deasupra intrării principale, dar și această lucrare a început să cedeze. 

1 Trackback / Pingback

  1. Curtea de Apel Brașov a plecat din clădirea Prefecturii. Spațiile eliberate vor fi preluate de Consiliul Județean Brașov, care vrea să repare întreaga clădire – NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.