Sistemul informatic de la Evidența Persoanelor dă rateuri. Cărțile de identitate au ajuns să fie eliberate în 15 zile, dublu fața de sezonul de vârf

Actele de identitate solictate în această perioadă la serviciile de evidență a persoanelor vor fi eliberare mai târziu ca de obicei, din cause unor deficiențe la softul cu care lucrează Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

La Brașov, în mod normal, cărțile de identitate sunt eliberate cam în 3-5 zile, cu excepția perioadelor de vârf din lunile de vară, când din cauza numărului mare de solicitări, dosarele au fost procesate în aproximativ 7 zile. În ultima săptămână însă, pentru cei care s-au programat, termenul de eliberare a cărților de identitate a crescut până la 15 zile. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, situația a apărut din cauza unor probleme la sistemul informatic, coordonat de la nivel național, care în unele zile a funcționat foarte greu sau chiar deloc. „În ultima perioadă au fost zile în care sistemul nu a funcționat deloc, astfel astfel că nu s-au putut prelua sau procesa dosarele”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, care nu a putut preciza când se va rezolva problema sistemului informatics de la Serviciul Public Comunitar Local de Evideța Persoanelor.

„Este o deficiență care trebuie rezolvată de la București, de Direcția de Evidență a Persoanelor, astfel că nu putem aprecia cât va mai dura această situație“, a spus Toarcea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.