PNL Brașov le recomandă cetățenilor să iasă la un referendum pe care il consideră inutil. Adrian Oprică, despre îndemnul Marei Mareș la boicot: „A vorbit în nume personal“

PNL Braşov le recomandă membrilor săi şi cetăţenilor să se prezinte la Referendumul pentru revizuirea Constituției şi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.
 
Aceasta este poziţia oficială a partidului, exprimată joi de președinte organiației municipale PNL Brașov, Adrian Oprică. Acesta a adăugat însă că nu crede în utilitatea acestui referendum, în forma lui actuală, considerând că dacă tot d-a pornit o procedură de revizuire a Constituției, aceasta trebuia să vizeze și alte și articole, nu doar cel referitor la diferiniția familiei.  „PNL consideră că acest Referendum este inutil. Da, avem nevoie de o actualizare a Constituţiei, dar nu în acest mod şi nu într-o formă atât de simplist gândită“, a declarat Adrian Oprică. Acesta a spus, de asemenea, că el va merge să voteze la referendum.
 

Îndemnul liderului PNL Brașov către membrii filialei și către alegătorii liberali, de a merge la referendum, vine după ce în urmă cu două săptămâni, deputatul Mara Marea a recomandat electoratului liberal să boicoteze „Referendumul pentru familie“, ea declarând că speră „din suflet“ ca pragul de validare să nu fie atins. 

„Mara Mareş a vorbit în nume personal. Noi sprijinim orice referendum, pentru că este o modalitate democratică de consultare a populaţiei. Poziţia oficială a partidului este aceea de a-şi îndemna membrii şi alegătorii să se prezinte la referendum şi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa“, a declarat Adrian Oprică. 
„Referendumul pentru familie“ va avea loc pe 6-7 octombrie. El are la bază o iniţiativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi, aşa cum se specifică azi în legea supremă a ţării. Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale permanente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.