70 de brașoveni au cerut în fața Prefecturii demisia ministrului Tudorel Toader

În jur de 70 de oameni adunați în această seară în fața sediului Prefecturii au cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Protestul vine în contextul în care Tudorel Toader a cerut revocarea din funcție a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Protestul din fața Prefecturii a fost unul tăcut, în care oamenii nu au scandat. Singura manifestare a celor care au venit în fața clădirii unde își are biroul reprezentantul Guvernului în județ a fost aceea de a aprinde luminine telefoanelor, mai ales că la Prefectură nu era niciun bec aprins pe latura unde s-a ținut protestul.

Ministrul Justiției, ​​Tudorel Toader, a propus, miercuri, revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a prezentat, în sinteză, raportul de evaluare de 63 de pagini, în care a identificat 20 de motive pentru care, în opinia sa, Lazăr nu mai poate continua în funcția de procuror general. Ministrul Justiției a susținut că faptele reținute în sarcina procurorului șef DNA sunt în aceeași măsură imputabile procurorului general, punând totodată între capetele de acuzare declarațiile publice ale lui Lazăr în cazul legilor justiției, precum și prestația publică a acestora în cazul protocoalelor încheiate de instituții din justiție cu SRI. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.