Căncescu, Grapă și Bran au început „cruciada împotriva statului paralel“. „DNA a pus Brașovul pe butuci“

foto: bzb.ro

Daniel Dragomir, fost ofițer de informații specializat pe lupta antitero, Aristotel Căncescu, fost președinte al Cosiliului Județean Brașov, Sebastian Grapă, fost consilier județean și senator și Vasile Bran, fost deputat și consilier local au pornit cruciada împotriva  „statului paralel“. 

Foștii „grei“ ai politicii brașovene dar și Dragomir, toți cu cel puțin un dosar penal la activ, au preluat inițiativa civică Platforma România 3.0 și într-o încercare de a reveni pe scena politică, cu intenția declarată de a-i proteja pe funcționari de „abuzuri“, anunță că vor să coaguleze o „forță politică național patriotică“, iar pentru început, aceasta să trimită în Parlamentul European doi membri care să susțină drepturile naționale ale românilor.

După cum au precizat liderii ei, platforma se situează din start în opoziție cu mișcarea lui Dacian Cioloș și cu USR. Despre PNL, partid din care provin politicienii brașoveni, niciun cuvânt. Iar despre PSD și ALDE, coaliție aflată la guvernare, doar câteva cuvinte, în trecere.

Platforma, cu foștii politicieni brașoveni brașoveni, a susținut sâmbătă o conferință la care a invitat o parte a presei brașovene. Iar declarațiile „exotice“ nu au lipsit. Redăm câteva din acesta declarații, relatate de bzb.ro:

Căncescu, simțindu-se unul dintre VIP-urile vânate de DNA

„DNA a pus Braşovul pe butuci. Un obiectiv al Platformei Români 3.0 trebuie să fie elaborarea unei legislaţii care să le ofere aleşilor locali o protecţie. Dacă mă uit puţin în urmă, văd că noi eram într-un ring, iar pe margine erau procurorii, care ne vânau pe rând, unul câte unul. În mandatul 2012 – 2016, din 41 de preşedinţi de consilii judeţene, 38 au dosare penale, iar din 41 de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ, 39 au dosare penale“.

 „În luna martie a anului 2014, nişte persoane din structuri m-au atenţionat că «se poate întâmpla ceva». O altă structură mi-a transmis un mesaj asemănător. În luna septembrie a anului 2014, Rareş Bogdan anunţa într-o emisiune: «Căncescu va avea în curând probleme». De unde şi cum a fost posibil să aibă aceste informaţii?”.

Căncescu despre intenția de a înfința sindicatul aleșilor care riscă să fie cercetați:

„Exact acum 4 ani, printr-un comunicat de presă semnat de Codruţa Kovesi, se anunţa declanşarea anchetei, dar şi faptul că la instrumentarea dosarului au colaborat DNA şi SRI. În urmă cu câteva luni am cerut în instanţă să mi se comunice care a fost contribuţia SRI, iar ei «dădeau din colţ în colţ» cu răspunsurile. Am venit alături de Daniel Dragomir pentru că nu vreau ca astfel de situaţii să se mai întâmple. Chiar aveam în plan să înfiinţez un sindicat care să îi apere pe cei din administraţia locală”. 

 Daniel Dragomir: „În România, Convenţia Europeană a drepturilor omului a fost călcată în picioare în ultimii ani. Toate rapoartele MCV ne arătau o ţară minunată, în care Codruţa Kovesi se apropia de sanctitate. Acum, oficialii europeni constată că sunt probleme. Oficialii europeni au preferat să închidă ochii şi să asculte propaganda manipulatoare a Monicăi Macovei. Acum, la nivelul Comisiei Europene se înţelege că lupta anticorupţie a fost una dintre cele mai corupte campanii de distrugere a clasei politice”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.