Pilotul Tăriceanu a făcut un survol al Aeroportului Brașov – Ghimbav și a tras o concluzie electorală: se lucrează timid la proiectul pe care l-am finanțat eu, ca premier

Fostul președinte al Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, acum candidat la CJ doar pentru un loc în plen după de dosarul pentru președinția i-a fost respins pentru nerespectarea rigorilor electorale, spune încă din perioada de precampanie, că șantierul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a cam stat pe loc de când a plecat el din administrația județeană. Pentru a-i convinge pe alegători de această idee, spusele lui Căncescu au fost întărite sâmbătă și de liderul ALDE, Călin Popescu Triceanu, sosit la Brașov pentru a susține candidaturile colegilor săi din ALDE la alegerile locale. 

Astfel, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Braşov, că dincolo de evaluarea campaniei organizaţiei judeţene, a discutat cu candidaţii partidului despre proiecte de interes local, pe care le cunoaşte din perioada în care era prim-ministru, iar în acest sens cel mai important este aeroportul de la Ghimbav. 

Şi mă refer la proiectul aeroportului, care a început în perioada în care eram premier şi pe care l-am finanţat din fonduri guvernamentale, care însă s-a împotmolit după construirea pistei, iar acum se încearcă foarte timid să fie reluat şi să se finalizeze terminalul şi semnalizarea pistei, lucrări pe care le-am văzut şi sunt într-o formă incipientă, a afirmat Tăriceanu, conform agerpres.ro. 

Pentru a fi și probabil mai credibil atunci când vorbște despre aeroportul de la Brașov, Tăriceanu a amintit că acest proiect – pe care el l-a susținut încă din perioada în care era premier, nu a avansat deloc în mod notabil. Aceasta este o chestiune pe care a observat-o și în urma unui survol recent al Aeroportului de la Ghimbav, dat fiind că deține și un brevet de pilot. 

„Nu mă voi referi la proiecte locale, pentru că nu vreu să se creadă că dau eu sarcini colegilor de la Brașov, dar mă voi referi la proiectul Aeroportului de la Brașov pe care îl cunosc, început în perioada când era domnul Căncescu președinte al Consiliului Județean Brașov și care a pledat cu foarte multă ardoare pentru construcția acestuia. Are o funcție vitală pentru industira turismului, dar și o funcție economică. Plus că ar permite cetățenilor să aibă acces în spațiul european. Mi-a părut bine că a început și mi-a părut rău că s-a oprit (construcția aeroportului – n.r.). Vreau să vă spun că am venit, de curiozitate, să verific ce se întâmplă. Profitând de faptul că am licență de pilot, am venit frumos cu avionul și am făcut un survol deasupra aeroportului și am văzut că se lucrează timid la terminal. Sigur, mai sunt lucrări importante de făcut, pentru ca Aeroportul să devină funcțional… Sper ca în cazul în care dl. Căncescu va ajunge să fie în Consiliul Județean din nou prezent, în calitate de consilier, să fie unul dintre cei mai aprigi promotori ai acestui proiect”, a declarat Tăriceanu

Zborul lui Tăriceanu deasupra şantierului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav ar fi avut loc acum trei săptămâni. 

Aristotel Căncescu, care acum deschide lista pentru Consiliul Județean, a declarat că obiectivul lui este să câștige un număr cât mai mare de consilieri județeni

„Obiectivele mele sunt finalizarea Aeroportului început de mine și nu s-a făcut mai nimic de atunci. Al doilea proiecte este ca acel spital pentru care avem 15 ha de teren să îl finalizăm, bineînțeles cu bani care trebuie să vină de la Guvern și din fonduri europene. Al treilea proiect este reluarea și continuarea acelor proiecte începute cu pensionarii, pe care le-am promovat timp de 15 ani cât am condus Consiliul Județean”.

Aceste declaraţii vin în contextul în care, în prezent, la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav se lucrează  totuşi pe mai multe sectoare, cel mai vizibil fiind şantierul terminalului, unde graficul de lucru este în avans, cu peste 30 de zile, după cum a precizat reprezentantul Asocierii de firme care se ocupă de execuţie.  

 

FOTO. Cele 3 etaje ale terminalului Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav sunt ridicate. Construcţia are un avans de 37 de zile

 

De precizat este faptul că, la momentul în care Aristotel Căncescu se afla pe scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean, lucrările s-au oprit imediat după finalizarea pistei de aterizare. 

În ultimii doi ani, CJ a semnat mai multe contracte care vizează aeroportul, printre care cel de construire a 9 obiective din jur, contractate „la pachet” (clădire energetică, remiza PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto şi drum acces terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri și porți, rețele interioare în aeroport, platforma antisuflu). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.