FOTO. Principesa Maria, mezina Regelui Mihai, în vizită privată la o asociație de servicii sociale din Brașov

Asociația de Servicii Sociale SCUT a primit în această săptămână o vizită specială la sediul său.

Miercuri, 24 octombrie, Alteța Sa Regală, Principesa Maria s-a aflat într-o vizită privată la Brașov, ocazie cu care a vizitat sediul Asociației de Servicii Sociale SCUT și s-a întâlnit cu conducerea ONG-ului și cu parte a beneficiarilor. Alteța Sa Regală a dorit, în acest fel, să ia contact cu Asociația SCUT, să îi cunoască programele, proiectele aflate în derulate, precum și grupurile vulnerabile cărora organizația li se adresează. Două dintre punctele asupra cărora Alteța Sa și-a manifestat interesul sunt evenimentele caritabile în care este implicată asociația și resursele de finanțare cu care își desfășoară activitatea.

Vizita a durat aproximativ o oră, între 13.30 – 14.30, timp în care Alteța Sa a luat parte și la activitățile aflate în derulare, interacționând cu beneficiarii Asociației de Servicii Sociale SCUT, aflați la acel moment, în diferite programe.

„În timpul scurt petrecut de Alteța sa la Asociația noastră, am descoperit o persoană caldă, deschisă, interesată de beneficiarii noștri și dispusă să întindă o mână celor care au nevoie de sprijin. În timpul cât a fost alături de noi, Alteța Sa a dorit să interacționeze direct cu beneficiarii noștri, astfel că a în contact cu o parte dintre tinerii dignosticați cu schizofrenie, cu o tânără gravidă – mămică sigură care deja are trei copii și pe care asociația noastră o sprijină în activitățile sale zilnice, cu tinerii ieșiți din centrele de plasament, pe care noi încercăm să îi pregătim pentru viața individuală, cu fetele din centrul de plasament de la Măgura Codlea, pe care de asemenea, le sprijinim, dar și cu o parte din voluntarii noștri.  Alteța Sa a făcut cunoștință cu fiecare dintre ei, a pus întrebări și a discutat despre problemele fiecăruia în parte. O astfel de vizită ne onorează și ne obligă la o activitate cel puțin la fel de susținută pentru beneficiarii noștri și sperăm ca, într-un timp cât mai scurt, Asociația de Servicii Sociale SCUT să se bucure de o nouă vizită a Alteții Sale“, a declarat Mariana Busuioc, directorul Asociației. 

Asociația de Servicii Sociale SCUT acordă servicii sociale gratuite din anul 2000 pentru persoanele cu boli cronice de sănătate mintală, din 2004 pentru tinerii care ies din centrele de plasament și din 2014 familiilor în risc social. Serviciile oferite sunt complexe și vizează reintegrarea socio-profesională a beneficiarilor, menținerea echilibrului emoțional, dezvoltare personală și reducerea riscului de marginalizare și discriminare. 
 
Principesa Maria este cea mai mică dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai de România. Ea s-a născut la Copenhaga, a studiat în Elveția și și-a trăit o mare parte din viață în Statele Unite. Din 2015, Principesa Maria s-a stabilit definitiv în România, fiind al treilea membru al Familiei Regale, după Principesa Margareta și principele Nicolae, care iau această decizie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.