FOTO & VIDEO. Ninsoare abundentă pe Transfăgărșan, în această dimineață

Începând din această dimineață, iarna și-a intrat în drepturi pe Transfăgărășan. Ninsoarea a început în jurul orei 9.30 și s-a transformat în scurt timp într-o furtună de zăpadă. Acum se circulă în condiții de iarnă. DRDP intervină cu utilaje proprii de deszăpezire în această dimineață.

Prima zăpadă a sezonului a căzut pe Transfăgărășan încă din 25 – 26 septembrie, când DRDP a anunțat că pe acest drum s-a așternut un strat de aproximativ 10 centimetri. 

Şoşeaua Tranfăgărășan este pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este deschis ciculației între 1 iulie și 31 octombrie. Potrivit administrației drumului, porțiunea cuprinsă între  kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei începând cu 1 noiembrie 2018. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.