Ludovic Orban le cere parlamentarilor să voteze moțiunea împotriva lui Tudorel Toader: „Nici un parlamentar nu își mai poate permite să susțină, în fruntea Ministerului Justiției, avocatul mafiei“

Prezent la Brașov pentru o întâlnire politică în Poiana Brașov, președintele PNL, Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor „indiferent de partidul din care provin“, să susțină moțiunea împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader: 

„Cred că nici un parlamentar nu își mai poate permite să susțină, în fruntea Ministerului Justiției un avocat al mafiei și nu un reprezentant al cetățenilor, care să asigure independența sistemului de justiție. Le recomandăm tuturor parlamentarilor să voteze moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, pentru a putea să îl trimitem acasă pe acest individ care a făcut praf justiția din România și care este sluga lui Dragnea și execută toate comenzile lui ticăloase”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă.

În declarația sa de la Brașov, Orban a vorbit despre Legile Justiției și a mai anunțat că „PNL va înainta un proiect de lege prin care va asigura transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneția în cele trei Legi ale Justiţiei“. Liderul PNL spune că săptămâna viitoare va cere Birourilor permanente ale Camerelor Parlamentului să solicite Comisiei de la Veneţia asistenţă în elaborarea formei finale a modificărilor la legile Justiţiei şi codurile penale.  El a precizat că, în răspunsul primit săptămâna trecută la scrisoarea trimisă de liberali Comisiei de la Veneţia privind legile Justiţiei, secretarul forului, Thomas Markert, spune că specialiştii Comisiei Europene nu pot examina prevederile celor două ordonanţe pentru că nu au fost traduse înainte de sesiunea plenară şi nu există o cerere formală de emitere a unei opinii, din partea autorităţilor din România. „Din nou Tudorel Toader minte spunând că se va pronunţa Comisia de la Veneţia, iar Comisia de la Veneţia spune negru pe alb că nu este sesizată în privinţa OUG 90 şi nici a OUG 92“, a susţinut Ludovic Orban. 

De asemenea, şi în privinţa Codului penal şi a Codului de procedură penală am solicitat acelaşi lucru, să elaborăm nişte modificări extrem de serioase pentru că, readuc aminte, că la sesizarea PNL, a preşedintelui României şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională a făcut praf modificările la Codul Penal şi Codul de procedură penală. La Codul penal, din 48 de modificări analizate, 30 au fost declarate neconstituţionale iar la Codul de procedură penală, din 94 de modificări analizate, 62 au fost declarate neconstituţionale.

Ludovic Orban:  „În mod normal, după asemenea decizii ale CCR , toţi cei care au fost implicaţi în procesul de elaborare al Legilor Justiţiei ar trebui să plece din Parlament, să plece din fruntea Comisiei juridice, să plece din fruntea Comisiei speciale care a elaborat pe repede înainte aceste modificări. Sigur că nesimţirea celor din PSD este uriaşă şi nu se simt deloc deranjaţi de faptul că au elaborat 92 de modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, care au fost declarate neconstituţionale“

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.