Sancțiuni mai mari pentru cei care aruncă gunoaiele aiurea în Brașov. Deocamdată, e mai rentabil să plătești amenda decât să închei un contract de ridicare

După ce numărul celor care au început să confunde platformele de gunoi din cartiere cu zone de depozitare a molozului, mobilierului sau a altor obiecte inutile, aruncare după renovare sau curățenia generală, municipalitatea brașoveană are în plan majorarea amenzilor. Astfel, în ședința de plen a Consiliului Local din această săptămână, aleșii vor dezbate un proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de salubrizare a municipiului Brașov.

În prezent, pentru brașoveni pare a fi mai rentabil să fie amendat o amendă decât să plătească o serviciul de ridicare a molozului.

 „Termenul în care se poate achita jumătate din minimul amenzii a crescut de la 48 de ore, la 15 zile. De asemenea,în urma unor calcule, s-a constat că jumătate din amenda minimă este mai mică decât costul serviciului de ridicare a deșeurilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

După ce aleșii  vota noul regulament, purtătorul de cuvânt a anunțat că Poliția Locală Brașov va intensifica monitorizarea de deșeuri din oraș, pentru a-i identifica și sancționa pe cei care nu respectă reglementările platformelor locale. De asemenea, acesta a precizat că Poliția Locală Brașov va începe și o campanie de „descurajare” a celor care fură din containere deșeurile reciclabile: „Aceste acțiuni îi vizează și pe cei care merg prin cartiere, pentru a lua deșeurile reciclabile de la cei care le strâng de a platforme”.

Care este valoarea actuală a amenzilor:

  • Persoane fizice: 500 lei și 1.000 lei (cu posibilitatea achitării la jumătate a minimului în termen de 15 zile, adică 250 lei)
  • Persoane juridice: 1.000 lei și 2.000 lei (cu posibilitatea plății a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile)

Ce amenzi sunt propuse:

  • Persoane fizice: 800 lei și 1.600 lei (se poate achita minimul amenzii în termen de 15 zile)
  • Persoane juridice: 1.600 lei și 2.500 lei (cu posibilitatea plății a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.