Primarul Braşovului merge la Referendum şi îi invită şi pe cetăţeni să facă la fel

Primarul municipiului Braşov a lansat o invitaţie către braşoveni, să îşi exprime punctul de vedere cu privire la modificarea Constituţiei, participând, în acest weekend la aşa-numitul „Referendum pentrru familie“.  
În prezent, în Braşov, ca de altfel în toată ţara, există două tabere diametral opuse – una care promovează participarea la Referendum, susţinând că în caz contrar „doi bărbaţi vor putea adopta un copil“ sau „copiii tăi vor învăţa la şcoală că mama nu e femeie şi tata nu e bărbat“, iar alta care refuză clar participarea la vot, pe motiv să acesta oricum este inutil, în condiţiile în care familia formată din bărbat şi femeie este  este legiferată deja prin Codul civil.  

În acest context, primarul Braşovului îi invită pe cetăţeni să iasă la vot, pentru a-şi exercita „dreptul democratic elementar“ de a spune DA sau NU modificării Constituţiei. De altfel, primarul însuşi spune că va merge la vot, aşa cum a făcut-o la fiecare scrutin, indiferent că a fost vorba de alegeri prezidenţiale, alegeri parlamentare sau locale. 

George Scripcaru: „Îi invit pe toţi cei care doresc să-şi exprime punctul de vedere cu privire la modificarea Constituţiei să participe la acest referendum şi să îşi exercite unul dintre drepturile democratice elementare.  Ca de fiecare dată, atunci când am avut posibilitatea să îmi exprim o opţiune, fie că a fost vorba despre una politică, în cadrul alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale, fie că a fost vorba despre o opţiune în cadrul unui referendum, mi-am exercitat acest drept, lucru pe care îl voi face şi de această dată“.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc în acest weekend, pe 6 şi 6 octombrie şi vizează modificarea legii supreme, în sensul completării definiţiei căsătoriei, ca uniune între bărbat şi femeie, nu „între soţi“, aşa cum este în prezent. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.